Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozdzielenie sygnału cyfrowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozdzielenie sygnału cyfrowego

Jak w temacie:
    1. Z DVD do DACa zewnętrznego.
    2. Z DVD do amplitunera.
    3. Z DVD do suba.

Urządzenia 1 i 2 nigdy nie pracują jednocześnie. Urządzenie 3 może pobierać sygnał z Ampli, ale wolałbym, żeby pobierał z DVD bo wtedy może wspomagać stereo a nie tylko kino.
    Czy możliwe jest to zrealizowanie na zwykłym rozgałęźniku - tzw trójniku. Czy konieczne jest przełączanie odbiorników.
    Dziękuję.
    Pozdrawiam.

hmm może
    dvd (6ch out ) -> ampli i suba + dvd (opt/coaxial)->DAC

Skomentuj

Sygnal cyfrowy do suba??? Pierwsze slysze :)

No i nie napisales czy to jest optical czy coaxial??

Do opticala sa specjalne rozgalezienia. Coaxial pracuje na dopasowaniu falowym ale mozna sprobowac go rozgalesic. Podlaczenie dwoch odbiornikow razem obnizy sygnal. Jesli odbiorniki maja zapas czulosci to beda dzialac a jak nie to nie :)

Skomentuj

No mój sub ma DACA. Wszystko na Coaxialu by się miało odbywać. No nic trza kupić trójnik za parę zeta i sprawdzić. Jak będzie działać to ok, jak nie to trzeba zdłubać przełącznik.
        Dziękuję. Pozdrawiam.

Skomentuj

A co to za sub jesli mozna wiedziec? Bo nei widze sensu robienia wejscia cyfrowego w subie? Jak niby mialaby sie regulowac glosnosc?

Skomentuj

Aktiv 200. Jak głośność jest zrealizowana nie mam pojęcia. Jest połączony z Amplitunerem kablem coax i gra. Chyba, że to nie jest sygnał cyfrowy. A tylko moje takie szybkie zasugerowanie się tym, ze idzie sygnał jednym kablem. Przecież to może być sygnał analogowy po zsumowaniu kanałów. Ale ze mnie gupek......Sorki za zamieszanie.
            Pozdrawiam.

Skomentuj

No to na bank jest wejście analogowe.
              PS, jestem ciekaw jakby ci się słuchało sygnału kwadratowego : )

Skomentuj

Czaruję...
              X