Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz stereo do Arcus AS4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz stereo do Arcus AS4

Witam, szukam jakiegoś wzmacniacza do 500zł do Arcusów AS4 (4ohm). Koniecznie z możliwością podpięcia gramofonu (unitra fryderyk g620). Pokój to jakieś 15-20m2.
    Narazie znalazłem tylko Marantz PM-65, SONY TA-F570ES. Czy jest coś wartego uwagi jeszcze? :)
    Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku! :)

Sony ma swietny pre gramofonowy, integry marantza to nie moja szkola brzmienia, jedynie zestaw SC-80 i SM-80 mi sie podobal, mysle ze ten Sony to dobry wybor do tych kolumn, wyzszej klasy sprzetu za te pieniadze nie dostaniesz
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Hmm, a ONKYO INTEGRA A-8870 za 500zł w kiepski stanie wizualnym i wymienionymi elektrolitami na Nichicon i z niebieskim podświetleniem? Technicznie sprawny.

Skomentuj

Za 700zl mozna miec juz niegrzebany egzemplarze, ale te Onkyo to nic specjalnego

Skomentuj

Ale zagra lepiej niż ten sony czy nie koniecznie? Jakoś lubię markę ONKYO, kiedyś miałem amplituner i całkiem miło wspominam :)

Skomentuj

Zagra inaczej, ale klasowo to nizsza klasa, bardziej tu pasuje dzwiekowo Sony

Skomentuj

Ja od siebie mogę polecić Sony Ta-f570es, sam takowy posiadam i jego brzmienie jest bardzo miłe i neutralne. Mi bardzo dobrze się spisuje ten wzmacniacz także, polecam :)

Skomentuj

Hej, kupiłem tego SONY F570ES, ale... okazuje się, że mam model na 6ohm ! A kolumny są na 4ohmy... wszędzie gdzie patrzę to ten SONY ma wpisaną obsługę 4ohmów, ale mimo wszystko na naklejce z tyłu jest napisane 6-16ohm. Czyli raczej nie powinienem podłączać Arcusów. Ktoś wie dlaczego tak dziwnie z tymi impedancjami jest?

Skomentuj

a nie masz przypadkiem 4-16R, a A+B speakers 8-16R?
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Raczej nie :(

Skomentuj

hmm... dziwne rzeczy z tego co widze wszystkie 570 maja widełki od 4-16R.

głośników o niższej impedancji nie powinno się podpinać bo wzmacniacz będzie grzał i może się uszkodzić.
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Właśnie też tak zauważyłem. I zastanawia mnie dlaczego akurat dostałem taki model, z czego wynika ta różnica. No cóż, mam nadzieję, że sprzedający nie będzie mi kazał pokrywać kosztów wysyłki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Gorsen13 Zobacz posta
                          Hej, kupiłem tego SONY F570ES, ale... okazuje się, że mam model na 6ohm ! A kolumny są na 4ohmy... wszędzie gdzie patrzę to ten SONY ma wpisaną obsługę 4ohmów, ale mimo wszystko na naklejce z tyłu jest napisane 6-16ohm. Czyli raczej nie powinienem podłączać Arcusów. Ktoś wie dlaczego tak dziwnie z tymi impedancjami jest?
                          Kupiłeś model na europe, nie przejmuj sie tym co jest napisane, te wzmacniacze pracuja nawet przy 2 ohmach oczywiscie mocniej sie grzejac.

Moj 670ES tez jest europejski

Skomentuj

Rozumiem, że standardy europejskie maczały w tym palce? Jakieś limity wydzielanego ciepła?

Skomentuj

Zmiany dotycza kilku elementów na wejsciu/wyjsciu, nie maja one zwiazku ani z moca, ani z zasilaniem stopnia koncowego

Skomentuj

Ok, nie wnikam bo i tak nie zrozumiem. Dzięki za pomoc ! W piątek sprawdzę czy to zadziała. Pozdrawiam! :)

Skomentuj

Czaruję...
                                X