Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pci => usb

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pci => usb

Witojcie!

Istnieją przejściówki PCI do USB żeby np z karty dźwiękowej na pci zrobić zewnętrzną kartę na usb, oczywiście bez konieczności pisania nowych sterowników?
    Znalazłem coś takiego: http://www.arstech.com/item-SSI2-PCI-card-ssi2_pci.html
    Ale mój angielski jest za słaby żeby rozkminić czy to jest to.

Ale po co? Skoro karty muzyczne wychodzą bez problemu w wersji usb, są konwertery usb => spdif i do dobrego daca, daci z wejściem usb są też, ba teraz to i wzmacniacze z wejściem usb są

Skomentuj

Z tego co dostępne na rynku: z pci na mini pci-e, a później mini pci-e na usb - ale czy to zadziała, nie mam pojęcia.

Skomentuj

Popatrz na interfejs MXI-3, jest to most PCI - PCI

Skomentuj

Po co? np dlatego że używana juli@ na pci kosztuje koło 200 zł, a nowa na usb 700. Poza tym, fajnie byłoby mieć kartę w kompie którą można by zabierać do laptopa na pomiary np...

Skomentuj

Zamieszczone przez vinylkillsmp3 Zobacz posta
            Po co? np dlatego że używana juli@ na pci kosztuje koło 200 zł, a nowa na usb 700. Poza tym, fajnie byłoby mieć kartę w kompie którą można by zabierać do laptopa na pomiary np...
            Też o tym myślałem ale szczerze mówiąc nie szukałem . Już przerabiałem 2 karty na usb do pomiarów to miały pływające latency i nic z tego nei wyszło, a w pc mam Audiotraka na którym świetnie działa SW.
            Pytanei tylko czy jeśli już dałoby się tak zrobić to czy USB nie wprowadzi opóźnień.

Skomentuj

Pisałem do nich. Od razu mówię . Odradzam :)
              Nie jest to takie proste że kupujesz sobie taki interfejs i działa, musisz wiedzieć jakie zasilania potrzebuje Twoja karta, dodatkowo nie ręczą że każda będzie działać a tylko sprawdzone przez nich. Pozatym sama przystawka to koszt 130 dolarów a druga rzecz to:

It will be available in 6-12 months time.
              The work of ssi2 products through usb has limitations.

Skomentuj

Czaruję...
              X