Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
NAD 3020 co w nim takiego ?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postadlatego ja swojego nada 3020i trzymam wlasnieJego cena wraz z wiekiem rosnie :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LukaszTG Zobacz postaCzytałem tu i tam. Jest określany jako legenda, nie wiem z jakiego powodu.
Ciekawy uklad, bo bez rezystorow emiterowych. Moze dlatego napisali ze trzeba sie wpiac przez (across) rezystor. Poszukaj tych rezystorow moze one cos powiedza.
Skomentuj
-
NAD3020 to chyba pierwszy wzmacniacz tej firmy ktory zaczynal odnosic duzy sukces, tani i gra z charakterem (podobno, bo sam nigdy go nie mialem).
Swojego czasu tez bylem ciekawy co w tym takiego fajnego wiec polutowalem sobie bardzo pokrecony wynalazek, zeby duzo nie zanudzac to schemat ponizej (bardzo ladny rozklad harmonicznych, taki troche ''audiofilski'')
Gra to bardzo przyjemnie, dosc cieply dzwiek, wejsciowka na pojedynczym tranzystorze bardzo mi sie podoba i w kolejnej generacji uzylem jej w konfigu CFP.
Generalnie NAD3020 moze byc dosc ciekawie brzmiacym wzmacniaczykiem, jednakze ma juz kilka lat, mozna by bylo go troche podtuningowac.
Last edited by borys; 21.01.2015, 21:19.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Dziękuje za odpowiedzi. Wzmacniacz był spalony, bo jak by inaczej :) Naprawiony gra, prądem spoczynkowym raczej nie będe się przejmował, włączony przez całą noc i radiator zimny. Przy słuchaniu na 1/4 ledwo letni. Ten jest z początku produkcji, jeszcze ze srebrnym frontem i różni się z tym do którego posiadam schemat. Brzmieniowo uważam, że jest bardzo dobrze. Mam w tej chwili chyba 14 innych wzmacniaczy, więc mam z czym porównać. Jak by ktoś pytał to mam 32 lata, a nie 16 w zbiorze nie ma kwiatków typu Tosca 303 :)
Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj