Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

NE 135-k przedwzmacniacz sterowny cyfrowo...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a nie lepiej bylo zamiast 2 89c2051 dac jeden 89c4051 ? :)

Skomentuj

Szaflik, "1000B (89c2051 - IR)" jest w pilocie jak mniemam :) Inaczej wszystko można by w jednym procku zmieścić (jakby pamięci zabrakło, to można by użyć "starszego brata", albo avrkę jakby zabrakło jeszcze prędkości)

Skomentuj

a chyba ze w ten sposob :P zle zrozumialem intencje :) hihi :P

Skomentuj

Tu nie chodzilo o koncepcje programu, bo IR i klawiature moznaby zmiescic nawet w jednym 2051 (spora czesc kodu jest identyczna), chodzilo przede wszystkim o konstrukcje mechaniczna, no i IR dolozylem miesiac po uruchomieniu calosci - nie chcialem juz grzebac w klawiaturze... A klawiature zrobilem oddzielnie ze wzgledu na to ze 89c52 ma tylko 4 porty i jakos musialem to spakowac... Niedlugo zapodam schematy to zrozumiecie o co chodzilo

Skomentuj

Ten NE 135 jest na TDA, czytałem ze ma dość duze szumy. Ktos go moze slyszal? ja tez mysle o czyms bardzoo podobnym ale na TEA 6320, tak samo sterowany I2C ale moze szumy sa mniejsze i kosztuje tylko 35 zł:)

Skomentuj

A kto ci takich glupot naopowiadal, przejrzyj sobie najpierw note katalogowa... Minimalny odstep sygnalu od szumu jest na poziome 80dB... I w praktyceto sie potwierdza - szumy sa praktycznie zadne! TDA7318 tez tyle kosztuje w TME.

Skomentuj

heh .. ja kupowalem po 18 zł :) .. a wersje smd juz po 10 mozna nabyc :)

Skomentuj

Czaruję...
                X