Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prośba o projekt pcb

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prośba o projekt pcb

Witam, potrzebuję PCB do tego schematu http://obrazki.elektroda.pl/7156519200_1391530365.jpg lub tego http://obrazki.elektroda.pl/2025195200_1354717171.jpg plus schemat montazowy
    Mam tylko pytanie, który z tych tranzystorów (t513,t515) to bd 911 a ktory bd 912? Rowniez prosze o zweryfikowanie tego schematu
    Last edited by RAZOR026; 22.02.2015, 15:40.

Nic tu nie znajdziesz... co najwyżej możesz napisać w dziale zleceń.

Skomentuj

Pokaż z jakich tematów są te schematy? Na pewno chcesz to robić? Do czego chcesz wykorzystać?

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2438116.html z tego topicu. Potrzebuje akurat na bd 911 i 912 bo mam elementy.
        Wykonac chce dla relaksu i osobistej satysfakcji
        Zatem jesli powinno to byc w dziale zlecen to prosze o przeniesienie
        Last edited by RAZOR026; 22.02.2015, 16:37.

Skomentuj

Jeśli chcesz coś na bd911 i bd912 to tu jest gotowy projekt http://zosilnovace.eu/UNI50.htm testowałem go działa

Skomentuj

Dzieki. Jakie wymiary ma miec laminat? Jesli uzyje emiterowych z diory ws 354a zamiast tych 10R to nic sie nie stanie?
            Last edited by RAZOR026; 23.02.2015, 15:47.

Skomentuj

Emiterowe to są 4 sztuki 1R5 połączone równolegle.
              Wymiary i parametry są na samym dole strony.

Skomentuj

Witam ponownie. Mam prośbę: czy ktoś mógłby zrobić mi tzw. "prasowankę" ze schematu montażowego z widocznymi ścieżkami? Schemat jest dość spory, podrzuciłbym na PW, chyba że ktoś ma jakiś sposób, by przerobić go na "prasowankę"?

Skomentuj

Nie chce tu robić zamętu,ale mogę napisać że na forum elekt...(dodaj sobie resztę samemu).pl jest temat poświęcony własnie takim "działaniom" tworzenie PCB z schematu przez osoby znające się w programach to tego potrzebnych.
                  Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Dzięki, poszukam tam.

Skomentuj

Poszukaj na elektrodzie Rotela RA820, na początek dobry.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                        Poszukaj na elektrodzie Rotela RA820, na początek dobry.
                        Nie polecam słabo to brzmi (mam kopie rotela w domu). Polecam to brzmi o wiele lepiej. Wzmacniacz mosfet 25 W Hi-Fi (1).pdf Ten zasilacz z tego pdf-a jest o wiele przesadzony wystarczy 10000uf na stone i jakiś normalny plastikowy mostek.
                        Last edited by Oskar29; 03.04.2015, 22:04.

Skomentuj

Dzięki, zachowam na przyszłość
                          Ja chcę zrekonstruować PCB od WS354A, więc innych układów nie będę robił zwłaszcza, że mam na 2n3055 jeszcze niedokończony ;>

Skomentuj

PCB sterujące czy końcowe masz w nim uwalone?

Oskar29 Nie jest to szczyt, ale autor tematu chciał składać WS442 i to jeszcze na parze quasi komplementarnej, to już lepiej tego Rotela przetrenować (do super stabilnych się nie zalicza, ale w normalnych sytuacjach gra).
                            Zresztą gdyby były problemy z uruchomieniem, to jest wtedy najlepsza nauka.
                            Ten na mosfetach coś mocno przypomina wspomnianego Rotela, spróbuj w ramach eksperymentu do zacisków wyjściowych podpiąć 1uF, jest duże prawdopodobieństwo, że się wzbudzi, więc trzeba uważać.
                            Last edited by ampli; 04.04.2015, 08:12.

Skomentuj

No właśnie końcowe i muszę zrobić całą PCB, bo ma wybrakowane i poprzerywane ścieżki, a szkoda mi patrzeć na ten wrak Diorki. Mam schemat montażowy z jako tako widocznymi ścieżkami, ale po wydruku nie dość, że jest ciut większy od PCB, to jeszcze ścieżek prawie nie widać (chcę przekalkować ścieżki i poprawić markerem)

Skomentuj

Jeśli szkoda Ci Diorki to może zaaplikuj w obudowę o wiele fajniejszy wzmacniacz np. kopia PW7020. Zrobiłem taki cztery lata temu, włożyłem do obudowy po sterej WS-ce ale nie mam ochoty aby go skończyć. Wiem, że gra bardzo ciekawie i lepiej niż ta kopia RA820 (oba wzmacniacze autorstwa tego samego człowieka). Gdzieś na elektrodzie była dostępna pełna dokumentacja. A jak nie znajdziesz to ja mam na dysku. Są pcb w pdf-ach do "prasowania". Pozdrawiam!

Skomentuj

Niee, obstanę przy Diorce. Zrobiłem już wzór PCB, teraz muszę go przeskalować. Załączam tutaj, jakby ktoś potrzebował Jest ciut większy niż oryginalne PCB

Skomentuj

Jak w prosty sposób mogę przeskalować prasowankę do rozmiaru oryginału?

Skomentuj

Nie szukałeś instrukcji serwisowej z gotowymi widokami pcb? Mam takie do PW7010. Może i do Twojej WSKi się znajdzie?

Skomentuj

Szukałem, ale nie znalazłem.

Skomentuj

Czaruję...