Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usb dac pcm2704

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Usb dac pcm2704

Witam
    Chciałem zrobić sobie USB Audio DAC na kostce PCM2704 może ktoś z kolegów ma działający sprawdzony schemat i PCB w Eagle? Bardzo bym prosił o udostępnienie.
    Chodzi mi o to aby tą kostkę dodać do mojego przedwzmacniacza wiec jakie kolwiek przyciski nie są mi potrzebne zależy mi na samym wyjściu audio , znalazłem kilka w sieci schematów ale tam zawsze coś jest nie jasne dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc
    Może ktoś by polecił lepszą kostkę bo w sumie jestem otwarty na wszelkie propozycje i sugestie.

W cenie tej kostki możesz na ebaju kupić gotowy DAC, czyli właściwie płytkę z tym układem i złączami, ewentualnie jeśli się upierasz, to PCB znalazłoby się do PCM2902.

Skomentuj

Nie będę ukrywał chce zbudować cały układ na jednym PCB dlatego gotowe projekty mi nie pasują
      Myślałem tez nad tą kostka PCM2902 i PCM2706 no ale kupiłem PCM2704 i tą chce zastosować
      3 kostki kupiłem za 8 dolarów to chyba nie tak dużo
      Jakość tego DAC nie będzie zbyt dobra może macie inne propozycje układów tez tak prostych jak PCM2704 ale o lepszych parametrach?
      Last edited by kulamario; 28.02.2015, 21:22.

Skomentuj

PCMa to bym użył do uzyskania SPDIF i dalej już normalny DAC, tylko z tym już jest sporo zabawy.

Jak masz już kość, to wypróbować jakość możesz, wszak to tylko kilka elementów.

http://www.pavouk.org/hw/usbdacpcm2704/en_index.html
        Tylko takie ścieżki i odstępy może być ciężko uzyskać, chyba że masz wytrenowane robienie PCB.

Skomentuj

Czaruję...
        X