Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz ...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz ...

Witam

Ostatnio borykam sie z ogromnym dylematem. Chce w koncu doprowadzic do porzadku swoje audio ktore jest ostatnio w rozsypce. Kolumny mam L26rfx/p+W18+SS szpilka iluminator. Potrzebuje jakis bardzo wydajny wzmacniacz do tego, ale oczywiscie priorytetem jest jakosc dzwieku. Moglby mi ktos polecic cos sprawdzonego. W gre wchodzi Diy lub wzmacniacz komercyjny do ok 5000. Rozgladalem sie wstepnie i mam pewne typy jak nad 375bee lub xindak 6950 i kilka innych. Mial ktos juz jakies doswiadczenia ze sprzetem z tej polki? Ja osobiscie slyszalem z "lepszych" tylko yamahe ax-700 a-1000(najlepsze co slyszalem) m-40, m-70 jakis sony es nowe marrantze i diy uniampa oraz symasyma, takze nie mam jakiejs wielkiej wiedzy w dziedzinie wzmacniaczy.
    Muzyke puszczam z komputera na dac beresford->wzmacniacz->kolumny
    Last edited by jamess8; 24.03.2015, 18:44.

Advance Acoustics MAP-407 :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak diy to może jakiś klonik accu?

Skomentuj

SowaZ, a słyszałeś chociaż jeden model? Ja również tylko i wyłącznie się naczytałem. Jako, że nikt w okolicy go nie posiada to sam E450 składam i zobaczę/posłucham ile to jest warte
        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Mam P-5000 od roku tylko transformatora mi brakuje:d Czeka, ale zaryzykuje chyba.

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
            SowaZ, a słyszałeś chociaż jeden model? Ja również tylko i wyłącznie się naczytałem. Jako, że nikt w okolicy go nie posiada to sam E450 składam i zobaczę/posłucham ile to jest warte
            Właśnie nie słuchałem ale czego można się spodziewać po takim sprzęcie? Klasa sama w sobie :) Lukasz mi kiedyś polecił ofertę abyssound z Krakowa, stronka:

http://www.abyssound.com

Tyle ze jak przejrzałem ich ofertę to zatkało mnie z powodu ceny :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
              Właśnie nie słuchałem ale czego można się spodziewać po takim sprzęcie? Klasa sama w sobie :)
              Się okaże jak uruchomię i porównam z BG9 :)
              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Jamess, mam do sprzedania mniejszą wersję 7100, zobacz w kostkach na as.
                Jako że jesteś z bliska podskocz, dogadamy się.
                Mam też gotowca 450, nie na sprzedaż, ale z chęcią bym posłuchał na innych kolumnach.

Skomentuj

Ja najpierw musze uporac sie ze swoja p5000 bo juz od 2 lat lezy nie uruchomiona. Ewentualnie jak ja spale przy nieumiejetnym uruchamianiu to rozwaze inne opcje :d

Skomentuj

A czy mozna uruchomic p-5000 transformatorem o mniejszym napieciu niz w dokumentacji? Chcialbym sie upewnic ze wszystko jest ok zanim kupie docelowy transformator.

Skomentuj

Tak, podpiętym tam gdzie ma być te niższe napięcie.
                      Okolice tych 30Vac wystarczy, nie zapomnij mas spiąć dobrze bo inaczej stałe dc na wyjściu będziesz miał.

Skomentuj

A co z tym wejsciem na wyzsze napiecie?

Skomentuj

Puste, sam sobie je zasili z tego niższego.

Skomentuj

Czaruję...
                          X