Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Onkyo HT-R518 (TX-SR506) i sygnał pre-out

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Onkyo HT-R518 (TX-SR506) i sygnał pre-out

Witam,
    do czasu budowy bądź zakupu DAC'a potrzebuje podłączyć mój ampli pod FineArts'a V4 (najlepiej pod main-in) i tu pytanie, czy da się jakoś z niego wyciągnąć sygnał pre-out (tylko fronty)?

Korzystam tylko z sygnału cyfrowego (po optyku) i chciałbym wykorzystać DAC'a w ampli (na razie) do słuchania muzyki stereo.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Jesteś elektronikiem ?
    Poszukaj tutaj:
    http://onkyo-audio.pl/uploads/files/...d/tx-sr506.pdf

Skomentuj

Tak rzuciłem okiem, wygląda jakby miał przygotowane wyjścia preout, tylko do niczego nie podłączone. Tylko przed nimi jest jakiś przekaźnik mute sterowany z procesora, ciekawe co na to soft. Może przed przekaźnikami?

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź - w wolnej chwili spróbuje się do niego dobrać i zobaczyć, jak to wygląda w "realu".

Skomentuj

Witam,
          w końcu udało mi się dobrać do tego ampli - generalnie ciężko tam cokolwiek znaleźć, bo co chwilę jest jakaś zworka...
          Generalnie udało mi się namierzyć miejsce, w którym powinien być wspomniany przez Micwoj'a przekaźnik:

i tak się zastanawiam, czy mógłbym z tego miejsca pobrać sygnał?

Jeżeli tak, to czy mogę go wpiąć bezpośrednio na końcówkę do FineArts'a, czy muszę zastosować jakiś układ przejściowy?

Skomentuj

Czaruję...
          X