Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do tuby/suba samochodowy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do tuby/suba samochodowy?

Witam... siostra dzis samochod dostala i chce tam zapodac do bagaznika jakas tube...
    samochod to ford fiesta '93

a cala sprawa rozchodzi sie o wzmacniacz... bo bez niego to chyba ani rusz.. bo radio [ seryjne forda ] to cieniutkie chyba

wszystko ma byc jak najtansze... chcialem to zrobic na LW800 [ tak wiem, ze kochanie ten glosnik :) ]

i nie wiem czy mam kupic gotowy wzmak [ a tanie nie sa ] czy zrobic sam
    w pobliskim sklepie elektronicznym jest zestaw do samodzielnego montarzu:

Zestaw 148-K wzmacniacz samochodowy 2x70W 95,90 zł

Opłaca sie to kupić? A jeżeli nie to czy ma ktos schemat jakiegos wzmacniacza na którym ruszyl by ten LW800?

skoro to ma być tuba wiec po co ci wzmak stereo? proponuje zebyś się popatrzył za tda1562. przy stosunkowo prostej aplikacji ma sporą moc. do tego układu nie potrzeba wykonywać przetwornicy wiec komplikacja maleje. koszt kostki to około 40zł. reszta elementów nie powinna być droga.

Skomentuj

a jakis schemat czy cus jak to zrobic na tda1562... przepraszam, ale z "zrób to sam - wzmacniacz" nie mialem nigdy nic wspolnego

Skomentuj

nie wiem czy nie lepszym rozwiazaniem od tuby byla by skrzynia ale to twoj wybur!

Skomentuj

a nie lepiej kupic gotową tube ze wzmakiem ok250-300zł zagra napewno lepiej od lw nawet bezfirmowa a znając życie to jak coś samemu złożysz to za pierwszym razem żadko wychodzi w każdym razie ja tak mam -->prosze bez docinek

Skomentuj

Ten kit 148 jest wlasnie na TDA1562Q jego prawdziwa moc to 2x50W/4omach przy wlaczonym silniku :) Poszukaj innego kitu gdzie jest tylko pojedyncza koncowka.
            W aktywnych tubach za 300zl to jest wzmak 20W RMS czyli lipa straszliwa.

Skomentuj

na allegro są wzmacniacze po 130 PLN
              w srodku 2 kanały, filtr dolnoprzpustowy, przetwornica, normalna obudowa której nie jest wstyd pokazac.
              A tak zaczniesz robić, spalisz scalak, kupisz następny, wszystko ok, zaczniesz sie zastanawiac do czego to wsadzić,w końcu znajdziesz obudowe, podliczysz koszty i wyjdzie na to samo (albo i więcej).
              Jak sie nie znasz to lepiej kup gotowy a nauke elektroniki zacznij od czegoś prostszego.
              Pozdrawiam

Skomentuj

ditomek, mozesz jakis konkretny link podac? bo nie widze nigdzie czegos takiego

Skomentuj

Pierwszy lepszy przykład - zeby znależć wystarczy niewiele, poprostu wejdz na allegro
                  http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=39249736
                  http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=39348432
                  Nie jest to high end ale za te pieniądze ...
                  Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                  X