Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukiwany Wzmacniacz do projektu 3way by raven1985

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poszukiwany Wzmacniacz do projektu 3way by raven1985

Dzień dobry!

Proszę o poradę i dobór przez Szanownych Forumowiczów wzmacniacza do kolumn http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985.
    Budżet to 1-1,5tys. więc raczej coś używanego, mam kilka typów, jednak najpierw chciałbym poznać Wasze opinie.
    (może to dziwne ale preferowany kolor wzmaka Czarny)
    Z góry dziękuję pięknie za wsparcie.
    Last edited by dako333; 22.04.2015, 07:07.

Witam,
    ja wziąłem do testów kilka wzmacniaczy z komisu, ale dopiero Grundig FineArts V4 zagrał naprawdę ładnie z tymi głośnikami i kosztował zaledwie 300zł...
    Niestety do pełni szczęścia potrzebny jest jeszcze dobry odtwarzacz CD albo DAC - ja miałem przez chwilę DAC'a musical fidelity x-dac i grał rewelacyjnie (obecnie szukam czegoś o podobnym brzmieniu).

Jeżeli chodzi o moc wzmacniacza, to wg mojej opinii musi mieć min. 100W/8Ohm - słabsze nie dawały sobie rady z Seas'em...

P.S. FineArts jest oczywiście etapem przejściowym - z niecierpliwością czekam na finał projektu Borysa - i-AMP :)

Pozdrawiam.

Skomentuj

ok,
      mam jedną rzecz na oku w niedzielę jadę na odsłuch,
      się pochwalę jak będzie dobrze.

Skomentuj

Ja mam dość podobne kolumny, ale na L22RNX/P i usherze 9950. Jucez tego V4 wziął za moją radą, bo ja mam V3 pod marka universum (kiedyś udalo mi się go kupić za 100zł i yamaha RS700 poszła w świat, teraz na nim gram)
        Słuchałem ich pod unim, BG1 i BG9.
        To kwestia preferencji, ale niskie tony najlepiej mi leżały na unim (IHMO świetna kontrola basu, nie za duża, nie za mała), średnie we wszystkich są fajne, wysokie w unim IHMO nieco słabsze (troszkę ostrzej). Wysokie i w BG1 i w BG9 są fajne.
        Basu w BG9 jest więcej. Może się bardziej podobać, ale ja lubię jak słychać w basie szczegół i zejście, nie lubię za to jak mi trzęsie pokojem. Więc kwestia preferencji. Słuchałem tez pod jakimś budżetowym ampli kina marki Sherwood (któryś z nowych modeli w cenie do 1000, nie pamiętam jaki numer) ale kompletnie sobie nie radził. Było strasznie dudniąco i bez polotu.
        Szukaj wzmaka który da ci uczciwe 100-150W i dość dobrą kontrolę.
        Jeśli chodzi o bas, to są sprzeczne zdania czy to ten parametr decyduje, ale ale może da ci to jakąś wskazówkę. uni ma DF ok. jakoś powyżej 120 (na basie mój faworyt), grundig V3 i V4 ok. 80 z tego co pamiętam, Yamaha RS700 miała 250 i już bas ginął, było go za mało. Ten ampli wg karty miał poniżej 50 i dudniło jak zarzynana koza.

Skomentuj

witam,
          wzmacniacz kupiony, Marantz PM-75,
          nic więcej nie napiszę bo jeszcze nie ma kolumn :(

Skomentuj

Czaruję...
          X