Witam, mam do was prośbę mam samą końcówkę mocy z wieży. Niestety by ona zagrała jako sama końcowa na przeszkodzie stoi mi przekaźnik od zabezpieczeń. Pytanie jak to obejść. Przekaźnik wg. nie daje oznak życia.
Niestety nie mam jak tego sprawdzić. Musiałbym całość rozbierać. Ale to dopiero jak znajdę jak rozwiązać obejście... Sprzęt jest w 100% sprawny. Tylko nie działa z powodu braku tunera... czyli całego procesora. Jest to typowy analog jeśli chodzi o cześć końcówki mocy.
Ta,ale chciałem tego uniknąć ponieważ. Z logicznego pkt. widzenia gdyby napięcie było to by przekaźnik zadziałał.
Dobra trochę na modziłem i rozebrałem trochu wzmacniacza...
Napięcia nie ma. Przynajmniej na cewce bo nie sprawdzałem względem masy. Jakieś inne propozycje ?
Na innym forum dostałem odpowiedz że wystarczy połączyć C E na Q320 - zewrzeć,ale pytanie czy to mi coś da ? I z tunera nie ma wyjścia do zabezpieczeń z procesora (sterownia czy cokolwiek takiego) po prostu jest jeden PIN który idzie prosto na baze Q320
Wzmacniacz nie ma innych rozwiązań zabezpieczeń tylko własnie ten przekaźnik od wyjścia.
Skomentuj