Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pioneer M-J410 zabezpieczenie jak obejść.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pioneer M-J410 zabezpieczenie jak obejść.

Witam, mam do was prośbę mam samą końcówkę mocy z wieży. Niestety by ona zagrała jako sama końcowa na przeszkodzie stoi mi przekaźnik od zabezpieczeń. Pytanie jak to obejść. Przekaźnik wg. nie daje oznak życia.

Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Sprawdź czy jest napięcie na cewce przekaźnika.
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Niestety nie mam jak tego sprawdzić. Musiałbym całość rozbierać. Ale to dopiero jak znajdę jak rozwiązać obejście... Sprzęt jest w 100% sprawny. Tylko nie działa z powodu braku tunera... czyli całego procesora. Jest to typowy analog jeśli chodzi o cześć końcówki mocy.

Skomentuj

Tak, czy inaczej ją rozbierzesz, to na co czekasz? Tylko ułatwisz sobie dostęp.

Skomentuj

Ta,ale chciałem tego uniknąć ponieważ. Z logicznego pkt. widzenia gdyby napięcie było to by przekaźnik zadziałał.
          Dobra trochę na modziłem i rozebrałem trochu wzmacniacza...

Napięcia nie ma. Przynajmniej na cewce bo nie sprawdzałem względem masy. Jakieś inne propozycje ?

Na innym forum dostałem odpowiedz że wystarczy połączyć C E na Q320 - zewrzeć,ale pytanie czy to mi coś da ? I z tunera nie ma wyjścia do zabezpieczeń z procesora (sterownia czy cokolwiek takiego) po prostu jest jeden PIN który idzie prosto na baze Q320

Wzmacniacz nie ma innych rozwiązań zabezpieczeń tylko własnie ten przekaźnik od wyjścia.

Skomentuj

Czaruję...
          X