Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do PS4. Co kupić??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do PS4. Co kupić??

Witajcie. Zaopatrzyłem się niedawno w PS4 i przyszedł z nia problem a mianowicie wyjścia na dźwięk jakie ona posiada to HDMI lub Optyczne. I teraz nachodzi potrzeba wymiany wzmacniacza. Co polecacie?? Będzie to współpracować razem z 3-way na stx. Kwota to około 200 euro-800 zł. Aktualnie jestem w Holandii i wysyłka z zagranicy także wchodzi w grę. Pozdrawiam.

Wymiana - czyli coś juz masz? Jak wzmacniacz porządny , to najlepiej wyjdzie kupno DACa, będzie też do użytku z PC czy np Cd/DVD :)

Skomentuj

Wcześniej był zestaw ONKYO INTEGRA A-8450 + PS3 i tam szedł dźwięk przez RCA.

Skomentuj

Całkiem przyzwoity klocek :) "Był" - znaczy sprzedany? Jeżeli nie, to dobrze, trzeba kupić DACa. Jeżeli tak, to trochę szkoda; najlepiej wychodzi kupno używanych trochę starszych wzmacniaczy, które niekoniecznie mają wejście cyfrowe; te z przetwornikiem na pokładzie są nowsze, co za tym idzie - mniej opłacalne, po prostu gorzej grają.

Skomentuj

Mam go dalej Teraz jest podłączony poprzez jack-rca z pada ps4 lecz takie rozwiązanie w ogóle mi nie odpowiada. Jakiego DAC-a proponujesz?? Nie jestem w ogóle w temacie z tymi urządzeniami.

Skomentuj

Tylko nie wiem czy gry będzie ściągać z 5.1 i 7.1 do stereo 2.0 pcm bo dac na dd nie pójdzie, ja bym raczej integre zostawił na frontowe kanały i dokupil używany amplituner, zawsze możesz rozszerzyć do 5.1 co w grach daje bardzo fajny efekt

Skomentuj

W większości gier ustawiasz jakie masz nagłośnienie. 5.1 na razie odpada. Muszę zostać przy stereo.

Skomentuj

Nawet jeśli musisz zostać przy stereo to przy ampli zawsze sobie to rozszerzysz w przyszłości tylko szukaj takiego z preout na fronty chociaż

Skomentuj

Skoro problem można rozwiązać taniej poprzez zastosowanie DAC-A to przy tej opcji zostanę. Tylko podpowiedzcie jakiego mam szukać

Skomentuj

Do konsoli kupiłbym chyba to : http://www.projektnostromo.pl/e-skle...na-7-39-detail

Niestety tego nie miałem, ale widziałem i słyszałem trochę pozytywnych opinii.

Skomentuj

Ja mam Nostromo 3 i działa OK. Tylko najlepsze z czym porównywałem to Emu, jakichś większych różnic nie było słychać, coś tam na granicy percepcji. Może trzeba by dłużej posłuchać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                        Ja mam Nostromo 3 i działa OK. Tylko najlepsze z czym porównywałem to Emu, jakichś większych różnic nie było słychać, coś tam na granicy percepcji. Może trzeba by dłużej posłuchać.
                        Tylko EMU nie ma wejścia optycznego, a Nostromo ma:-) Do konsoli spokojnie wystarczy.

Skomentuj

później daj znać tylko czy faktycznie ci przerabia dźwięk na 2.0 który łyknie dac, nie pamiętam dokładnie czy ps3 dolne tryby miał wszystkie aktywne, bo 5.1 i 7.1 wszystkie chodziły po hdmi

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                            Tylko EMU nie ma wejścia optycznego, a Nostromo ma:-) Do konsoli spokojnie wystarczy.
                            EMU 0404 ma optyczne WE i WY :)
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                              EMU 0404 ma optyczne WE i WY :)
                              To przepraszam za wprowadzenie w blad, w mojej 0204 nie bylo:-)

Skomentuj

0202 i 0204 nie ma. 0404 ma :)
                                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

0404 jest w pełni samodzielny. Działa bez PC i ma wzmacniacz słuchawkowy. Jak będziesz chciał to mogę odsprzedać.

Skomentuj

SB Extigy i masz DAC 5.1 o ile ci zależy na wielu kanałach

Skomentuj

Ale Extigy chyba nie pójdzie na PS

Skomentuj

5.1 odpada. Zależy mi tylko i wyłącznie na stereo. Jak będę chciał 5.1 to wymienie wzmacniacz na lepszy

Skomentuj

Czaruję...
                                        X