Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Heco Cantaro 200 - Odbudowa zwrotnicy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Heco Cantaro 200 - Odbudowa zwrotnicy

Witam,
    Czy ktoś z was tu obecnych posiada może kolumny Heco Cantaro 200?
    Ponieważ chciałbym zrekonstruować zwrotnicę gdyż dostałem je od kolegi i w środku zamiast oryginalnej jest prosty zamiennik (4 cewki i 4 kondensatory) jakość dźwięku myślę że by się poprawiła gdybym miał oryginalną zwrotnicę. I tu pytanie czy ktoś mógłby zrobić zdj tej zwrotnicy i jej elementów bądź podpowiedzieć jak taką wykonać? Jego oryginalne parametry pokazałem na jednym ze zdjęć. Są dwa głośniki 4Ohm, jeden 8Ohm, i jeden na którym nic nie pisze więc nie wiem ile Ohm (myślę że są to małe głośniczki z auta) więc nie potrzebuje go podłączać.
    Za wszelką pomoc dziękuję.

Obawiam się że z oryginalnych HECO to zostały Ci tylko obudowy bo głośników tesli i hansena tam nie było.

Skomentuj

Może ta zwrotka-zamiennik jest właśnie pod te głośniki? Modyfikowanie gotowych kolumn to jest dopiero robota ;D

Skomentuj

Poprzednie zwrotnice spłonęły. Elementy tak się stopiły że nie da się odczytać wartości, jest już dawno na śmietniku.

Skomentuj

#Rfck Oki dzięki

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
            Może ta zwrotka-zamiennik jest właśnie pod te głośniki? Modyfikowanie gotowych kolumn to jest dopiero robota ;D
            Myślę że wszystko jest przypadkowe.

Skomentuj

Ja także myślę, że wszystko jest uzbierane a reszta prawdopodobnie uszkodziła się razem z zwrotnicą. Także czy dałoby się zrobić zwrotnicę taką na te głośniki bez tego samochodowego?

Skomentuj

To nie ma sensu. Nie ma co tu grzebać.
                Lepiej sprzedać to co masz i zrobić coś od zera.

Skomentuj

Oki wielkie dzięki za pomoc :]

Skomentuj

Czaruję...
                  X