Witam wszystkich użytkowników. Ostatnio kupiłem wzmacniacz Advance Acoustic MAP-105 z pewnych rąk, jednak od początku lewy kanał nieco przerywał, oprawiało się to, jeśli wzmacniacz chwilę pograł na wyższej głośności, może jakiś styk się rozszerzał i dzięki temu przestawało przerywać, natomiast dzisiaj w południe zaskoczyło mnie to, że prawy kanał nagle przestał grać, nie słychać nawet zakłóceń przenoszonych z komputera, tak jakby był całkiem odcięty. Sprawdziłem wszystkie kable, zwory oraz kolumny, to ewidentnie wina wzmacniacza. Wzmacniacz rozebrałem, polecono mi sprawdzenie bezpieczników ale poległem przy próbie znalezienia/dostania się do nich. Nie widać przepalonych części, ale w razie bym coś przeoczył załączam filmik: [media]https://www.youtube.com/watch?v=aTiYVzxrCG4&feature=youtu.be[/media] Co radzicie zrobić? Sprzęt musiał ulec uszkodzeniu w transporcie, raczej nie będę go oddawał, bo mi się podoba, ale pierw musiałbym znaleźć jakiegoś serwisanta który powiedziałby na kiedy może to zrobić no i za ile. Mieszkam w okolicy Wrocławia, wolałbym nie wysyłać sprzętu aby uniknąć takich incydentów, chyba że owinąłbym go kilometrem folii bąbelkowej (przyszedł w samym styropianie). Z góry dziękuję za odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem ze wzmacniaczem (lewy przerywa, prawy nie gra)
Collapse
X
-
Sprawdź ten duży przekaźnik (ten z przezroczystą obudową). Po włączeniu wzmacniacza powinien kliknąć po dłuższej chwili. Jak kliknie to przy włączonej muzyce spróbuj w niego lekko postukać. Żeby wykluczyć awarię przekaźnika możesz też spróbować pobrać sygnał na głośniki bezpośrednio z końcówki, najłatwiej chyba z rezystorów emiterowych. Najpierw jednak wypadałoby sprawdzić czy nie ma tam DC.
Skomentuj
-
Klikać klika, w środku ruszają się obie blaszki i ta sprężynka, także chyba działa. Stukanie w niego nic nie daje, dalej prawy kanał nie działa
Otrzymałem wiadomość od użytkownika tego forum że mógłby podjąć się naprawy, zobaczymy co z tego wyjdzieLast edited by TrueFaith; 22.08.2015, 14:12.
Skomentuj
Skomentuj