Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner z czułym tunerem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner z czułym tunerem

Szukam jakiegoś amplitunera z dobrym tunerem pod względem czułości na sygnał.
    Nie zależy na super jakości muzyki, bardziej na czułości, ze względu na dużą odległość od masztów radiowych.

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    Szukam jakiegoś amplitunera z dobrym tunerem pod względem czułości na sygnał.
    Nie zależy na super jakości muzyki, bardziej na czułości, ze względu na dużą odległość od masztów radiowych.
    nowego / starego
    za 200zł czy 2000zł ?

Skomentuj

bardziej ok 200zł i jak najbardziej używany :)

Skomentuj

Dobre pytanie, bo to często jest problem. Ja mieszkam niby w mieście, a i tak muszę mieć w miarę porządną antenę. Na kawałku drutu to mi ostatnio diora tosca odbierała...I ten amplituner pod kątem czułości tunera mogę polecić :lol: Do wszystkiego innego musiałem już coś bardziej skomplikowanego dokładać żeby symfonii szumów nie słyszeć.

Skomentuj

Mam od nowości trzy amplitunery z 1998r Denona DRA-585RD który odbiera radio idealnie, z 2001r Sony STR-DB940QS - często szumi, i najnowszą Yamahę RX-A740 również radio odbiera idealnie. Za miastem nigdy ich nie używałem ale za to w pobliżu wielu zakłócających urządzeń i tylko Denon oraz Yamaha dają radę.
          Ten pierwszy mógłbym sprzedać z pilotem stan sklepowy 350zł
          Wszystkie amplitunery są w wielokondygnacyjnym bloku podłączone krótkim kabelkiem - nie do żadnej anteny z kablówki czy coś w tym stylu
          Last edited by Shizo; 01.09.2015, 09:26.

Skomentuj

Sam posiadam sprzęt denona i właśnie się kiedyś spotkałem z opinią, że mają dobre tunery.
            Ogólnie to radio ma łapać sygnał będąc w morzu, dlatego dobry tuner jest potrzebny, żeby z lądu sciągało :)
            Shizo, pomyślę o twojej ofercie.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
              dlatego dobry tuner jest potrzebny,
              Lepiej dobra antena.

Skomentuj

No właśnie o to chodzi, że z anteną jest problem, zewnętrzna odpada.

Skomentuj

Czaruję...
                X