Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gniazdo montażowe podwójne 230v

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gniazdo montażowe podwójne 230v

Wie ktoś gdzie dostać gniazdo takie jak w linku niżej (do użycia we wzmacniaczy na tylnim panelu):
    http://www.zbyromex.pl/pl/p/Gniazdo-...we-GS-035/1467

Tyle, że podwójne ?

W ostateczności mogę oczywiście zamontować dwa takie, ale wiadomo że lepsze by było w pakiecie.

Tutaj przykład potrójnego w jakimś wzmaku, tak więc być są, ale znaleźć nie mogę jakoś:

Nie wiem, może tu https://sklep.avt.pl/gniazdo-zasilajace-gs-035.html

Skomentuj

Ja mam z rozbiórki takiego właśnie wzmacniacza, gratis jako taka obudowa, gniazda i trafo

Skomentuj

Może takie coś Ci pomoże http://allegro.pl/gniazdo-potrojne-e...742079106.html (Gniazdo potrójne EURO Sonata czarna, eKopel) znajdziesz pod nazwą gniazdo potrójne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rafells Zobacz posta
          Może takie coś Ci pomoże http://allegro.pl/gniazdo-potrojne-e...742079106.html (Gniazdo potrójne EURO Sonata czarna, eKopel) znajdziesz pod nazwą gniazdo potrójne.
          Dzięki, niestety byłby problem z montażem tego do obudowy aluminiowej :/

Dzięki wszystkim, nadal szukam :)

Skomentuj

Montuj pojedyncze. I tak się je przykręca jedną śrubką każde. Ja założyłem dwa pojedyncze (odkupiłem od kogoś z forum demontaże z jakiegoś starego polskiego sprzętu - znacznie solidniejsze niż te z linku w avt) tak że są bardzo blisko siebie, dotykają się i wygląda to jakby był zespół gniazd. Kołnierz gniazda maskuje ładnie frezowane otwory w blasze (u mnie plexi) więc nie ma problemu żeby je przytulić do siebie.
            Zresztą, jak często będziesz patrzył na estetykę tylnej ścianki?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
              Montuj pojedyncze. I tak się je przykręca jedną śrubką każde. Ja założyłem dwa pojedyncze (odkupiłem od kogoś z forum demontaże z jakiegoś starego polskiego sprzętu - znacznie solidniejsze niż te z linku w avt) tak że są bardzo blisko siebie, dotykają się i wygląda to jakby był zespół gniazd. Kołnierz gniazda maskuje ładnie frezowane otwory w blasze (u mnie plexi) więc nie ma problemu żeby je przytulić do siebie.
              Zresztą, jak często będziesz patrzył na estetykę tylnej ścianki?
              Pewnie tak zrobie, bo nigdzie nie ma niestety podwójnych. Demontażowe pewnie faktycznie solidniejsze, ale nie będę kupował całego klocka za 100zł dla gniazd wartych 3zł ;-)

Na tylną ściankę nie będę w ogóle patrzył pewnie, ale to tak samo jak na środek, a jednak robiony jest by był estetyczny :-) Piekło perfekcjonisty ;-)

Skomentuj

A muszą być takie małe, ja dałem normalne żeby można było wsadzić wtyczkę okrągłą

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                  A muszą być takie małe, ja dałem normalne żeby można było wsadzić wtyczkę okrągłą
                  Chcę dać dwa-trzy gniazda, okrągłe by zajęły cały panel tylni ;-)

Wsadzę chyba po prostu dwa pojedyncze i z bani, szkoda chyba szukać dla minimalnie innego wyglądu :)

Skomentuj

Powiedz mi, w jakim celu potrzebne ci jest tyle gniazd?

Skomentuj

Nie wiem czy czasem nie posiadam takich. Kiedyś kilka wzmacniaczy WS 503, 303 poszło na części, musiał bym poszukać.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                        Powiedz mi, w jakim celu potrzebne ci jest tyle gniazd?
                        Załączanie z pilota serwera muzycznego (mac mini) + ewentualnie pre/CD ?

Trzecie mógłbym dać "na krótko" by było ciągle włączone, ale w sumie nie mam pomysłu co bym miał tam podłączyć

Zamieszczone przez hurricanes Zobacz posta
                        Nie wiem czy czasem nie posiadam takich. Kiedyś kilka wzmacniaczy WS 503, 303 poszło na części, musiał bym poszukać.
                        Gdybyś coś miał daj znać, chociaż jak masz się z tym narobić to bez sensu, pewnie jutro/pojutrze zamówię po prostu te pojedyncze. :)
                        Last edited by gi; 09.11.2015, 18:41.

Skomentuj

Ja kiedys wyciagnalem z jakiiegos oswietlenia/ dyskotekowych lamp czy cos takiego- jedno duze na chyba 6 wtykow. Moze na allegro cos w uzywkach bedzie za grosze

Ps.www.dobregniazdka.pl/asortyment/ospel/gniazdo-potrojne-euro-impresja/2046
                          Last edited by ruffpl; 09.11.2015, 21:52.

Skomentuj

Tak widziałem, dzięki :) Problem z tym że to gniazdo do ściany, z tyłu masz ogromną kostkę, a w obudowie ciasnawo

Skomentuj

Znalazłem 5szt tych gniazd, oryginalne fonica nie jakieś chińskie obecne.

Skomentuj

Zamieszczone przez hurricanes Zobacz posta
                                Znalazłem 5szt tych gniazd, oryginalne fonica nie jakieś chińskie obecne.
                                Hmm niby już kupiłem, daj znać w jakiej cenie i jakie to konkretnie na PM to pomyślę :)

Skomentuj

Czaruję...
                                X