Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy taki wzmacniacz uciągnie....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy taki wzmacniacz uciągnie....

czy taki wzmacniacz(zestawik) uciągnie.... głośnik tonsila gdn 20/80/2 czy bedzie grał dobrze i nie zabraknie mu mocy wiem że są lepsze zestawyale pytam o ten:0

http://www.cyfronika.com.pl/

KIT78 Wzmacniacz m.cz. 2 x 50W lub 1 x 100W na tranzystorach Darlingtona BDX53/54
    +
    KIT69 Zasilacz symetryczny
    +
    TT100/2x17 100W-2 x 17V lub TT100/2x24 100W-2 x 24V lub jakieś TT150/2x17
    +
    KIT6265 Filtr aktywny do subwoofera

pozdrrrr.....

Od razu mowie ze moge sie mylic ALE o ile dobrze pamietam to ten zestaw mial w sinusie 2*25 i 1*50W wiec bedzie za słaby lepiej rozglądnąc sie za tda albo jego mostkiem. Nie ma co sie czarowac ale jak zalezy ci zeby malo wydac to ite 50W zrobi tonsilowi dobrze do filmow wiecej nie trzeba a i w muzie styknie.

Skomentuj

Ukasz ma racje. ne78 jest sie nadaje ale tylko przy obciążaniu go głośnikiem 4 omowym.

Skomentuj

ok dzieki bede kombinowal z TDA

Skomentuj

ja osobiscie nie przepadam za tda7294 i robilbym na mostku lm3886 cena podobna a bardizej tak "audiofilsko" i w ogole dla tego glosnika akurat.

Skomentuj

to tera druga kombinacja napewno lepsza ale jak co to weryfikujcie

kit013 znany tda7294
            +
            kit069 zasilanie
            +
            kit125 filtr regulowany
            + transformator TST 200/2x28 >7A
            200/2x30 <7A tylko który lepiej

do tego odpowiedni radiator

= 194.5 za to wszystko

ale 22 stycznia urodziny i dlatego jestem dobrej myśli:)

Skomentuj

Możesz spróbować z J-35 (100W/4Ohm 60W/8Ohm), uruchomienie trudne ale nie jest drogi (25zł) i efekty są niezłe - mam taki do suba.

Pozdrawiam

Skomentuj

hmmm
                tylko po co kupowac kity ?
                Nie lepiej samem wszystko kupic i zlozyc ?
                zaplacisz duzo taniej a problemu raczej nie bedizesz mial.
                Ja zaprojektowlaem plytke do tda na ktorej jest wszystko nic tylko zlutowac i podlaczyc dwa kabelki.
                Jesli bylbys zainteresowany to moge podslac gif... (o ile jeszcze gdzies mam, ale raczej mam).

Skomentuj

LinX, a jaki głośnik masz w subie?

Skomentuj

zajarany no to masz 194zł bez obudowy i panela a u elektrolanda na allegro jest za 199 kompletny na panelu ładnym zastanow sie!

Skomentuj

ja osobiscie nie przepadam za tda7294 i robilbym na mostku lm3886 cena podobna a bardizej tak "audiofilsko" i w ogole dla tego glosnika akurat.
                      UKASZ po co zwiekszac koszty skoro jeden lm poradzi sobie z tym głosnikiem - osobiscie uzywam takiej konfiguracji dla 20/80/2 i chociaz mam subsonica (tymczasowo zestrojony na 27Hz bo nie mialem elementow zeby bylo na 33Hz) to i tak w niektorych utworach membrana dostaje takich wychylen ze az strach o sam glosnik.
                      POZDRO

Skomentuj

nie kombinujcie panowie..............

wystarczy jedno TDA + trafo 100W i kondy 6800uF na strone + subsonic ok 33Hz i wsio :-)

wiecej nie trzeba

Skomentuj

>Zajaranyy: Ja mam na GDN-27-150-4SS. Już szykuje mocniejszy wzmaczniaczyk do niego . 180W RMS
                          PS. Radzę TDA7294, możesz kit, ale płytkę do niego łatwo zrobić.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                          X