Witam ! Mam dośc proste pytanko. Planuje kolumną 2 drożna (2 basy i wysoki) chciałbym wiedzieć jak mam łaczyć głośniki basowe równolegle czy szeregowo ? Głośniki basowe mają 4 ohmy każdy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jak łączyc głośniki ?
Collapse
X
-
stempel dlaczego mówisz z trudno o srednie , tak samo trudno jak w 2 way z dwoma przetwornikami an ie 3 :) , bedzie miał większego powera no i efektywnośc przy odpowiedniej mocy :)) ale o tym było duż owiec nima co dyskusji zaczynać :P
patryk powiedz co robisz ... napewno nie tylko ja jestem ciekawy jakie forumowicz ma a plany :) jakie głośniki pod co podłączone do czego itp itd ... jakas pomoc itp itd
pozdro
Skomentuj
-
co do głośników to przyglądam się STX 18-80-4 SC. Nie potrzebuje dużego basu bo mam suba na 25 cm głośniku i wszystko się trzęsie:) A planuje jakieś nieduże podłogowce o mocy do 150W. Mam wzmacniacz Unitra WS-442 wiec dużo z niego nie wycisne:( Ew jesli nie STX to jakie głośniki proponowalibyście ??
Skomentuj
-
a który przetwornik Tesli byś proponował ?? co do STX to patrząc na parametry/cena to się opłaca bo Tesla wypada już odrobinke gorzej:( czekam na dalsze podpowiedzi:)
P.S. Dragon jak przerobiłes ten wzmacniacz ?? bo mój to już chyba zdycha ze starości i domaga się albo emerytury albo remontu a zależy mi na tym wzmaku:)
Skomentuj
Skomentuj