Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SONY TA-F870ES ----Reanimacja---

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SONY TA-F870ES ----Reanimacja---

Więc tak po kilku stoczonych bitwach na aukcjach w końcu udało się zakupić szampańskiego soniacza:biggrin:
    poniżej będę prezentował postęp prac ''reanimacji'' tego wzmacniacza:)

Prosiłem o przeniesienie fotek ze spam postu ale zieloni chyba zajęci są :) to powrzucam jeszcze raz.
    to tak na początek mniej więcej jak to wyglądało po otwarciu.
    Last edited by lonevolf; 11.04.2016, 14:15.

Skomentuj

Plastiki i front wyszorowałem w ciepłej wodzie z płynem do naczyń :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

pozbyłem się też rdzy :)

Skomentuj

Tylko nie opowiadaj , że zmyłeś rdzę płynem do naczyń :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
          Tylko nie opowiadaj , że zmyłeś rdzę płynem do naczyń :)
          hehe z rdzą poradził se proxon:)

pomału się składa do kupy:) ino mam problem z terminalami,stare były przylutowane bezpośrednio do płytki

a te nowe trza by zeszlifować albo dorobić takie blaszki:

ale wydaje mi się że lepiej jak będzie to bezpośrednio połączone

Skomentuj

Możesz pozbyć się tej płytki z terminalami i jakieś ładne terminale połączyć bezpośrednio z przewodami.

Skomentuj

Ale tam są jeszcze przekaźniki załączania kolumn.

Skomentuj

No to faktycznie trzeba dosztukować do płytki. Może udało by się przylutować do płytki ten pozłacany gwint (terminal ze zdjęcia)

Skomentuj

jadę zaraz do sklepu po kawałek blachy miedzianej i dorobię takie blaszki, terminale będą takie:

spróbuję też wyszlifować tak ten gwint żeby bezpośrednio przylutować do płytki tak jak w originale :)

Skomentuj

Jeśli te terminale są niklowane to może być ciężko z ich polutowaniem. Jak usuniesz gwint a pod spodem będzie stal to też nie da się łatwo polutować.

Skomentuj

Ale powiem ci że niesamowite. Front w dobrym stanie, a reszta połamana, pordzewiała... Gdzieś ty go znalazł? Wygląda jakby stał pół w domu a pół za oknem. Może się komuś grzał

Skomentuj

Helmut plakal jak wyrzucal ze stodoly
                        Last edited by Pogromca mitow; 12.04.2016, 13:51.

Skomentuj

Jak klimatyzator, front w mieszkaniu, a dupa za oknem

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            Helmut plakal jak wyrzucal ze stodoly
                            Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                            Jak klimatyzator, front w mieszkaniu, a dupa za oknem

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
                            heheh dobre
                            właściwie to lewy bok trochę podżarty był

Skomentuj

Ile za niego zapłaciłeś? Bez obrazy ale wygląda jak wyciągniety z niemieckiego śmietnika. Ale życzę powodzenia w remoncie, taka zabawa daje dużo frajdy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                heheh dobre
                                właściwie to lewy bok trochę podżarty był
                                Pewnie stał w piwnicy lub garażu na tym boku przez ostatnie 10 lat :)

Skomentuj

Bardzo fajny sprzęt i jeszcze lepsze takie grzebanie przy nim zwłaszcza jesienią i zimą to najlepszy sposób na nudę. Od strony technicznej jest w pełni sprawny?

Skomentuj

Kilkanascie lat w wilgotnych warunkach robia swoje, to zwykla pomalowana blacha a nie ocynk + kilka powlok lakierniczych jak w samochodzie
                                    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                      Ile za niego zapłaciłeś? Bez obrazy ale wygląda jak wyciągniety z niemieckiego śmietnika. Ale życzę powodzenia w remoncie, taka zabawa daje dużo frajdy :)
                                      515,99 euro zapłaciłem wczoraj 3 razy wyciągałem potencjometr bo źle go złożyłem po czyszczeniu i lewy kana znikł:angry: dziś czwarte podejście na spokojnie i wszytko gra :)
                                      Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                                      Bardzo fajny sprzęt i jeszcze lepsze takie grzebanie przy nim zwłaszcza jesienią i zimą to najlepszy sposób na nudę. Od strony technicznej jest w pełni sprawny?
                                      od strony technicznej wszytko ok muszę jeszcze przeczyścić włączniki \\\\\ mono/stereo i subsonic //// i jeszcze raz rozmontować przełącznik od phono bo chyba się jebnąłem przy składaniu:angry: ale to jutro, zaraz do roboty lecę
                                      Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                      Kilkanascie lat w wilgotnych warunkach robia swoje, to zwykla pomalowana blacha a nie ocynk + kilka powlok lakierniczych jak w samochodzie
                                      dokładnie:) rdzy już nie ma:lol: jutro po wrzucam fotki

Skomentuj

to kilka fotek z czyszczenia przełączników :)

do czyszczenia użyłem kontakt wl wełna do polerowania firmy metarex http://www.thomann.de/de/metarex_pol...40fc2c2d9a80f2 i jakiś kontakt fet x2 z electrolube

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
                                        Jeśli te terminale są niklowane to może być ciężko z ich polutowaniem. Jak usuniesz gwint a pod spodem będzie stal to też nie da się łatwo polutować.
                                        no lutownicą faktycznie nie było szans cyna za szybko stygła ale ogarnąłem to pistoletem na gorące powietrze dosłownie 30 sek i gotowe:biggrin:

a tak się prezentują terminale po złożeniu, no i na szybko czarna płyta :)

jeszcze tylko przełączniki do czyszczenia i coś z tymi deskami muszę zrobić, w sumie to jedna troszkę spuchła

Skomentuj

Czaruję...
                                        X