Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór preampa dla mikrofonu elektertowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór preampa dla mikrofonu elektertowego

Witam forumowiczów
    Jestem w trakcie budowy przedwzmacniacza mikrofonowego, który podłączę do wejścia liniowego.
    Chciałbym uzyskać najwyższy odstęp sygnału do szumu, korzystając ze zwykłych wkładek elektertowych. Według specyfikacji mój zintergrowany ADC ma 90 dB SNR.
    Wkładki są Panasonica, SNR <60 dB - podobnie jak w popularnych WM-61A, lecz to inny model o niepłaskiej charakterystyce.

Mam dwa schematy:

Pomożecie mi wybrać taki preamp żeby nie ogrniaczał SNR tej wkładki ?

A dlaczego nie preamp Wallina ze strony głównej?

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://diyaudio.pl/content.php/77-Preamp-Wallin-a

Skomentuj

Macie jeszcze projekt mojego jiga na forum, na jednej plytce jest jig razem z preampem (oczywiscie z zasilaniem fantomowym). Jest w nim kilka niedoskonalosci ale przy pomiarach robi robote bardzo dobrze. Teraz zrobil bym go troche inaczej.
      W pudelku sa dwie baterie 9V.

Last edited by borys; 14.07.2016, 08:00.
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Faktycznie, chyba skuszę się na polecanego preamp'a. Na początku potrzebowałem dość malutkiego układu, aby zmieścić wszystko do obudowy mikrofonowej.
        Chyba zbuduję też któryś ze schematów. Słyszałem, że elementy bierne powodują szumu jeśli ich rezystancja jest duża...
        Chciałem nie używać przewodu do wkładki, bo zawsze działało tu jak antena mimo uziemienia jednostki centralnej.

Skomentuj

A ja wam powiem że ostatnio wreszcie pobawiłem się Irkowym unijigiem easy. Wszystko w jednej skrzynce. Jeszcze nie do końca rozkminiłem, bo przy okazji uczę się Arty, a jak zwykle pomysłów multum a czasu ile jest tyle jest, ale wynalazek Irkowy to normalny plug and play.

Skomentuj

Czaruję...
          X