Tak, jest dławiki 220. Co do scalaka to nic nie ma. Wszystko na elementach dyskretnych. Ale na końcówce jest jeszcze SMD 4558.
Nie napisałem że to klasa D był znak "?"
Pogrzebałem trochę i przetwornica to nic innego jak prosta aplikacja z pdf IR2153 bez zabezpieczeń działająca na ok 44-47khz (5. PWM zasilany jest przez AUX. Czyli ma stabilne zasilanie i nic złego nie powinno się z nim dziać.
Ktoś próbował to uruchomić? Bo ja złapałem drugą szt. a tam zimne luty na PCB okolice trafka i diod MUR1620GD jedna trzymała się na 1 padzie. Rożnicę to głownie w laminacie, chociaż w tej drugiej wersji już kondensatory sprzęgające to 100nF/400V i są całe.
Jestem po testach. Jeden z paneli okazał współpracę uszkodzenie polega na tym że uruchamia się od razu po podaniu zasilania. Nie oczekuje za sygnał AUDIO. Startuje przekaźnik i od razu przetwornica. Na przetwornicy mamy +/-33.2V. Zasilacz od standby piszczy jak cholera... po obciążeniu 20W napięcie spada o 1V
Jestem po testach. Jeden z paneli okazał współpracę uszkodzenie polega na tym że uruchamia się od razu po podaniu zasilania. Nie oczekuje za sygnał AUDIO. Startuje przekaźnik i od razu przetwornica. Na przetwornicy mamy +/-33.2V. Zasilacz od standby piszczy jak cholera... po obciążeniu 20W napięcie spada o 1V
Dziś sprawdziłem swój egzemplarz, ma identyczne objawy, i najgorsze jest to piszczenie ...
Tez kupiłem jeden panel, zasilacz i końcówka działa. Tylko jest problem z samoczynnym włączaniem nie chce się włączyć, jak na razie zrobiłem zworę na przekaźniku i działa.
Pozwolę sobie odświeżyć temat, bo panele dalej są dostępne. Kupiłem 2 sztuki. W jednej padł układ standby, dosłownie się spalił. W drugim końcówka mocy i przetwornica. Z dwóch złożyłem jeden prawie sprawny, prawie bo i tak musiałem zmostkować przekaźnik od automatycznego uruchamiania. Gra to słabo, ale szukałem czegoś żeby zasilić "buttkicker" więc w tej cenie i tak warto zwłaszcza że panele z wyglądu są jak nowe. Kupiłem też zasilacze z Denon rcd-n8 od tego sprzedawcy, też uszkodzone standby, miałem nadzieję na fajny i tani zasilacz z symetrycznym zasilaniem ale okazało się, że takiego nie posiada.
Skomentuj