Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Yamaha AX-900 i Technics SH-GE90

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yamaha AX-900 i Technics SH-GE90

Czy mogę podłączyć procesor dźwięku Technics SH-GE90 pod wyjście PRE-OUT/Main Yamahy AX-900 ? Bo ze schematu blokowego wzmacniacza wynikia iż przed wyjściem pre-out jest wzmocnienie 16dB. Mam obawy że na pocesor poleci około 1V sygnał z pre-out. Możliwość pomiaru wyjścia pre jest nie realna z powodu jeszcze nie zakupionego wzmacniacza
    http://www.hifiengine.com/manual_lib...a/ax-900.shtml
    Last edited by Amadeus11; 07.08.2016, 14:19.

Zamieszczone przez piotr f.
    W technics też pewnie jest wpinany przed końcówką.
    Wpiety jest pod monitor wzmacniacza Sony słabszej klasy ( liniowe IN , OUT )

Skomentuj

Dlaczego tak bardzo na zepsuciu dźwięku z tej Yamahy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f.
        no właśnie po co ci ten procesor?
        Wiem o tym ze dźwięk zniszczy , ale nie chodzi o dźwięk tylko o wyjście pre-out we wzmacniaczu . Co się stanie po podłączeniu procesora, czy będą sztuczne ognie i lepiej założyć okulary ochronne tak w przenośni :cool: ?

Skomentuj

myślę że nie ma co się obawiać o przesterowanie procesora, jeśli oto chodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
            myślę że nie ma co się obawiać o przesterowanie procesora, jeśli oto chodzi.
            To inaczej , z CD leci sygnał 150mv to jakiego prądu mogę się spodziewać na wyjściu pre-out ? czy to bedą okolice 1V czy 150mv ? . Druga sprawa to w przypadku kiedy sygnał z pre-out niezbalansowany 1v poddany symetryzacji jest taki sam jak w XLR czy jeszcze trzeba go podbic do 2v ? Bo nie wiem czy symetryzacja nie podnosi napiecia, Za mało mam praktyki . Co prawda mam zrobiony preamp ale tego nie wiem bo robiłem z gotowych schematów.

Skomentuj

Za bardzo kombinujesz :)
              Podłącz to co masz i musi grać
              Niektóre z powyższych pytań to zadanie dla wróżki lub jasnowidza
              Last edited by kolmen; 08.08.2016, 07:26.

Skomentuj

Czaruję...
              X