Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Marantz SR5600 zasilanie kolumn frontowych a podział sygnału.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Marantz SR5600 zasilanie kolumn frontowych a podział sygnału.

Witam,
    Mam wyżej wymieniony amplituner i chciałbym aby fronty zasilał inny wzmacniacz z rodziny marantza.
    Ampli ma wyjścia analogowe na końcówki mocy do poszczególnych kanałów. Czy sygnał który wychodzi będzie miał obcięta dolną część pasma tak jak zintegrowane końcówki?

Tak

Skomentuj

Da się to jakoś wyłączyć?

Skomentuj

Zamieszczone przez Beatliner Zobacz posta
        Tak
        Nie

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Sowiński Zobacz posta
        Da się to jakoś wyłączyć?
        Nie trzeba wyłączać.
        Masz suba?
        Robiłeś kalibrację?
        Last edited by sylvek; 11.09.2016, 13:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
          Nie
          Oczywiście, że tak :) Preout to wyjście z przedwzmacniacza i dsp czyli wszelkie filtry działają bo to ten sam sygnał w ampli wchodzi prosto do końcówek mocy. Jeśli nie masz suba to musisz oczywiście wyłączyć go w menu tak aby głośniki frontowe dostawały pełne pasmo.

Skomentuj

Mam amplituner marantz a połączony z ampli denon.
            Wystarczy włączyć stereo lub direct na amplitunerze i jest po sprawie.

Skomentuj

Więc tak kalibracji nie robiłem bo nie mam akcesoriów do tego marantza.
              Chciałbym aby grał on w kinie razem z subem ale fronty były grane pełnym pasmem z wzmacniacza stereo.
              Muzyka w filmie jest nagrana w stereo i według mnie fronty które nie grają pełnym pasmem to klapa.
              Więc czy sr 5600 jest w stanie grać w kinie jednocześnie dając pełne pasmo na pre out do innego wzmacniacza?

Skomentuj

Jeśli film będziesz oglądał z użyciem jakiegoś kodeka do dźwięku przestrzennego to stereo będzie też będzie wielokanałowe.
                Żaden amplituner KD nie obcinacz pasma frontów z automatu. Musisz go do tego sprowokować odpowiednim poleceniem.
                Tylko pamiętaj że najlepiej jak wzmacniacz będzie miał wejście na końcówkę , dobrze by było zrobić kalibrację aby wyrównać w trybach kinowych poziom wysterowania frontów.

Skomentuj

Rozumiem że "wejście na końcówkę" masz na myśli ominięcie pre ampa w wzmacniaczu stereo.
                  Dziękuję bardzo za wyjaśnienie tematu :)

Skomentuj

Tak ominięcie pre wzmacniacza stereo. Mają takie niektóre modele Marantza i denona. Inne marki też ale nie tak łatwe w obsłudze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sowiński Zobacz posta
                      Chciałbym aby grał on w kinie razem z subem ale fronty były grane pełnym pasmem z wzmacniacza stereo
                      Wystarczy, że ustawisz fronty jako duże lub full band (różnie jest to opisane), włączysz suba w menu i potem opcje wymuszającą granie obu na raz. W Onkyo np. jest to "double bass", inaczej może być np. "lfe+main".
                      Jeśli chodzi o opcję omijania preampa w stereo o której pisał sylvek to np. w Marantz lub Denon jest to "power amp direct".

Skomentuj

Dziękuję wam bardzo teraz wiem wszystko co i gdzie poskładać pozdrawiam :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X