Jak w temacie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Proszę o opinie na temat tego Filtru - schemat
Collapse
X
-
a ja mam pytanko ....... zmontowalem filtr scisle wg projektu avt2449 i zasililem go napieciem +-19 V(trafo +12v -12v;mostek;4700uf na ) ... o tym ze nie dziala to juz nie musze pisac bo mi nigdy nic od razu nie dziala ..... sygnal podaje z karty muzycznej i na 2,2Mohm i na 100k ale cos nie dziala ..... co jest nie tak ??
Skomentuj
-
no qrde co za pytania...............
- filtr jes taki napakowany bo ma duzo opcji regulacji i ma 24dB odciecie
- jak komus brakuje "audiofilskiego charakteru" to niech wstawi opampa Texasa lub Maxima (czy wy to uslyszycie? i wogole do jakiego glosnika to)
- jak ne wiecie jak zasilac filtr to sciagnijcie sobie pdf'a do zainstalowanego tam opamapa i sie dowiecie a nei zadajecie takie pytania
Skomentuj
-
paffik, Mieszasz chyba dwa posty. Z zasilaniem to ktoś sie doczepił do mojego posta :) ...co do filtra o który pytam: Będzie wykorzystany przy SLS'ie razem z końcówką ~200W. W związku z jeko komplikacją właśnie pytam czy jest sens sie w to bawić, czy raczej robić zwyczajny filtr i np dodatkowo układy boosta czy tam fazy...
[ Dodano: 2005-02-04, 01:26 ]
a co do operacyjnych to ponoć NE5532 są lepsze od TL... więc czemu by nie zrobić tego cuda. Problemem jest tylko kwestia rowiązania poczwórnego potencjometru. Jednak dzięki uprzejmości jednego Forumowicza z elektrody jest pewien pomysł :)
Skomentuj
-
ahhh....ponoc lepsze:) moje zdanie jest takie ze nie uslyszelibysmy pewnei roznicy:) projekt jest ciekawy i daje duzo opcji a poza tym zrobieni filtra jest tanie wiec ja bym sie skusil! jak bedziesz sie opieral na plotkach innych to nigdy ne bedzie postepu
jak chesz dobra jakosc zrob na free samplach maxima - bedzie wypas na pewno chcoc moze roznica niewyczuwalna:)
a co do tego zasilanai odpowiedzialem wszystkim po kolei
kombinuj kombinuj:) przyda sie nowosc na forum:) a nie tylko wzmaki na tda7294 i filtry 20-120, na pewno jes to cos ciekawego i nowego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pioka ja mam pytanko ....... zmontowalem filtr scisle wg projektu avt2449 i zasililem go napieciem +-19 V(trafo +12v -12v;mostek;4700uf na ) ... o tym ze nie dziala to juz nie musze pisac bo mi nigdy nic od razu nie dziala ..... sygnal podaje z karty muzycznej i na 2,2Mohm i na 100k ale cos nie dziala ..... co jest nie tak ??
Skomentuj
Skomentuj