Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odbiornik USB na I2S i Spdif

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Trochę trudno wywnioskować czy ten xmos by poleciał jak byś nie miał takich przygód z układem i 230 , a tak z ciekawości zapytam czy między xmosem a daciem miałeś gdzieś po drodze coś takiego http://www.pavouk.org/hw/modulardac/en_i2sisolator.html bo wiem że chińczyki nie mają chyba tego u siebie na pcb daców

Skomentuj

Szczerze to chyba nie, wydaje mi się że sygnał idzie wprost na kość dac. A co do xmosa to nie wiem i już nie będę sprawdzał. Odszedł do krainy wiecznych łowów. Czekam na amanero, jakieś kłopoty z przesyłką.

Skomentuj

I jak zabawa z tym dackiem? Przeżył? Jak tak to jak gra po modzie i czy z Amanero?
        Last edited by pierotez; 03.10.2017, 09:00.

Skomentuj

Daca na razie nie próbowałem naprawiać, kupiłem drugą płytkę. Jak będę miał nadmiar czasu, to się zabiorę. Przyszedł amanero, z braku czasu spiąłem i po prostu gra w wersji jak z fabryki wyszedł. I dalej mi się podoba.
          Mam natomiast problem softwarowy. Po wyjściu kompa z uśpienia zdarza się, że zamiast dźwięku mam tylko popierdywanie. Albo w ogóle ciszę. Pomaga wypięcie i wpięcie usb lub reset komputera. system W7x64, dzieje się tak bez względu czy gra foobar z asio/ks czy gra np. youtube przez system. Czyli podejrzewam że problem wprost z usb. Miał ktoś takie problemy? Sterowniki ostatnie jakie były na stronie amanero.

Skomentuj

@Micwoj, możesz mi podać aktualny link z ali do tych PCB? Bo poprzednie linki nie działają, a próba wyszukania wskazuje na jakieś z blueT
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

https://www.aliexpress.com/item/Aiyi...9-ad205e932aa7
              U tego sprzedawcy u którego kupowałem faktycznie są tylko na bluetooth. Ale ta płytka wygląda identycznie.

Skomentuj

Jest tego troche jeszcze, ja brałem troche taniej: https://pl.aliexpress.com/w/wholesal...K4490+II2S+DAC
                Pany mam prośbę, może w końcu odpalę i wezmę się za testy - czy do tych LM-ó i LT-ów trzeba radiatory dodawać czy grają bez. Jest 4 szt.

ps. mam 2 płytki, jedna modowana, diody wymienione na softy, te 8 osiowych philipsów wywalone na leprze i bocznikowane dobrymi mkp. Poprawa to koc z kolumn ale ciepełko troche ucieka - oryginalnie chińczyk troche przyjemnie zamulony.

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
                  Poprawa to koc z kolumn ale ciepełko troche ucieka - oryginalnie chińczyk troche przyjemnie zamulony.
                  Mam dokładnie identyczne spostrzeżenia. Nie wiem czy będę doprowadzał jeszcze raz do schematu z evaluation board, bo mi się to granie podoba. Myślę że jest to celowe działanie i ta płytka jest bardziej przemyślana niż się człowiek spodziewa po płytce z Chin.

Skomentuj

Takie są też spostrzeżenia chłopaków z sąsiedniego AS. Na początku tam w temacie ktoś doprowadził układ do perfekcji i w pomiarach poznikały szpilki ale to znaczną poprawę uzyskują właśnie ci co zmieniają części na lepsze w newralgicznych miejscach.
                    Ja od razu zakupiłem dwie płytki i będę miał porównanie z niegrzebaną.
                    A, ponoć jeszcze można mlytica dać w zasiłce tylko to koszt :) no i te staby..

Skomentuj

Czaruję...
                    X