Witam tak jak w tytule poszukuje wzmacniacza który by miał współgrać z gramofonem sony wega p550sh. Zacząłem swoją przygodę z gramofonem niedawno i bardzo mnie to wciąga. Na razie gramofon gra pod pa-800 od stx połączony przez mikser behringer q802 usb z kolumnami stx-180n . Nie gra to dobrze i szukam rozwiązania z innym wzmacniaczem. ps. mam na niego 800zł
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Poszukuję wzmacniacza do gramofonu sony wega p550sh
Collapse
X
-
Wczoraj, po odsłuchach w stx, kolega zakupił właśnie electrino 250.
Nie słyszałem co prawda 180n, ale z tańszych kolumn stały podłączone 360n, chyba na podobnych głośnikach.
Źle to nie grało, ale do electrino, jeżeli chodzi o jakość, to w ogóle nie miało startu. Tańsze kolumny STXa służą chyba tylko do głośnego grania (robienia hałasu), niekoniecznie z jakimś super dźwiękiem.
Największe wrażenie zrobiły na nas Neutrino 150, ale kolega ma dość duży pokój i baliśmy się trochę, że będzie z nich mało basu, więc ostatecznie wziął electrino 250.
W tej cenie raczej nie znajdziesz z gotowych konstrukcji nic lepszego, z reszta taka opinia przewijała się już na forum i nie tylko.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaJak chcesz uzyskać poprawę dźwięku to zacznij od kolumn.
Electrino 250 to dobre kolumny w swojej cenie. To jest forum DIY, więc może rozejrzyj się i wybierz sobie, może któryś z gotowych projektów Ci podpasuje. No i taniej wtedy wyjdzie :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
Jeśli już bym zakupił Electrino 250 to jaki wzmacniacz do nich z wyjściem pod gramofon(z tego co wiem to wyjście ma w sobie jakiś dodatkowy wzmacniacz, w zwykłym aux nie ma takowego) ? Mam tu dwie propozycje wzmacniaczy do 1000 zł (YAMAHA CR-620 i Marantz SR6000) tylko teraz pytanie czy wystarczy im mocy do tych kolumn ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MatGda Zobacz postaYAMAHA CR-620 i Marantz SR6000
Polecę Ci wzmacniacz Marantz PM-7000 lub PM-8000 z możliwością przełączenia na pracę w klasie A. Ewentualnie PM-68, starszy, ale końcówki te same.
Powinieneś spokojnie kupić za 1kPLN.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaA dlaczego chcesz takiego starego klamota? Nie jestem zwolennikiem sprzętu vintage, zwłaszcza do codziennego użytkowania.
Polecę Ci wzmacniacz Marantz PM-7000 lub PM-8000 z możliwością przełączenia na pracę w klasie A. Ewentualnie PM-68, starszy, ale końcówki te same.
Powinieneś spokojnie kupić za 1kPLN.
Skomentuj
-
Ok, tylko jak padnie tam jakiś przełącznik czy coś to będziesz później szukał po forach czegoś z demobilu, był tu chyba ktoś taki ostatnio.
To jest oczywiście moje zdanie, pewnie znajdzie się parę osób, które się z nim nie zgodzą
Co do Twoich propozycji, to Yamaha może być ciut za słaba, ale Marantz powinien dać radę.
W stxie do odsłuchów też mają wzmacniacz 50W/8ohm i jest wystarczający.Last edited by piotreq123; 13.01.2017, 08:49.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaOk, tylko jak padnie tam jakiś przełącznik czy coś to będziesz później szukał po forach czegoś z demobilu, był tu chyba ktoś taki ostatnio.
To jest oczywiście moje zdanie, pewnie znajdzie się parę osób, które się z nim nie zgodzą
Skomentuj
Skomentuj