Witam, mam zamiar zbudować subwoofer, który wspomagałby kolumny 2 drożne, lub 2,5 drożne na głośnikach STX W.18.200.8.MCX. Miałem zamiar, kupić panel irka 150 + W.30.200.8.MC, lub GDN 30/120/1, ale znalazłem na strychu stary subwoofer pasywny Helix HXW 1204, jedyne dane jakie na nim znalazłem to:
- 120W 4Ohm
- Efektywność 92dB
- Średnica membrany wraz z zawieszeniem 28cm.
Gdy podłączyłem go, aby sprawdzić czy działa pod wieżę Sony 15w na kanał, przyjemnie się go słuchało w utworach, które schodzą nisko, znacznie lepiej, niż kolumny aiwa sx-fz2600 i zastanawiam się, czy warto by było zamontować do niego panel irka 150 i może zmienić obudowę, aby go bardziej przystosować do warunków domowych i wtedy rozważać czy kupić inny głośnik, czy zostawić tego helixa. Mój pokój ma 14m2 / 35m3.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
- 120W 4Ohm
- Efektywność 92dB
- Średnica membrany wraz z zawieszeniem 28cm.
Gdy podłączyłem go, aby sprawdzić czy działa pod wieżę Sony 15w na kanał, przyjemnie się go słuchało w utworach, które schodzą nisko, znacznie lepiej, niż kolumny aiwa sx-fz2600 i zastanawiam się, czy warto by było zamontować do niego panel irka 150 i może zmienić obudowę, aby go bardziej przystosować do warunków domowych i wtedy rozważać czy kupić inny głośnik, czy zostawić tego helixa. Mój pokój ma 14m2 / 35m3.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Skomentuj