Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyjście słuchawkowe z wyjścia Speaker

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wyjście słuchawkowe z wyjścia Speaker

Witam posiadam wieżę Panasonic SA-PM250,oraz stację nadawczą słuchawek Sony 811.Niestety wieża nie ma wyjścia słuchawkowego,a z powodu że jest na gwarancji nie ma możliwości jej rozkręcania. Czy można wykorzystać sygnał idący na kolumny?
    Wymyśliłem sobie że zakupie przełącznik Hebelkowy 2-pozycyjny 2A,małą obudowę i gniazdo Jack3,5mm,bedzie możliwość wyboru słuchawki lub kolumny.Problem w tym że nie wiem czy wystarczą same rezystory na kanał L i P czy musi być jakiś układ scalony.
    Z samym połączeniem nie będzie problemu.

Spokojnie, w wielu wzmacniaczach jest dzielnik napięcia, a nie dodatkowy słuchawkowiec. Irek w Unizab2 dał dzielnik z 220R do masy i 680R w szereg. I możesz się na tym spokojnie wzorować.
    Hebelkowym przełącznikiem możesz załączać/odłączać same kolumny, a dzielnik dać na stałe do wyjścia głośnikowego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
      Spokojnie, w wielu wzmacniaczach jest dzielnik napięcia, a nie dodatkowy słuchawkowiec. Irek w Unizab2 dał dzielnik z 220R do masy i 680R w szereg. I możesz się na tym spokojnie wzorować.
      Hebelkowym przełącznikiem możesz załączać/odłączać same kolumny, a dzielnik dać na stałe do wyjścia głośnikowego.

A czy to będzie dobrze działało bo te słuchawki są bezprzewodowe..nie chciałbym czegoś spalić.Też myślałem aby zastosować taki dzielnik z samych rezystorów ale nie byłem w 100% Pewny czy to będzie działać.

Dzięki za pomoc..zaraz sprawdzę sobie czy to zadziała.

Skomentuj

Zamieszczone przez Maygaywer Zobacz posta
        A czy to będzie dobrze działało bo te słuchawki są bezprzewodowe..
        Jeśli normalnie to działa na dziurce słuchawkowej, a nie z liniowego to powinno być ok. Przy 20v na kolumny, to ci da ok. 5v na wyjściu z dzielnika. IHMO powinno być OK. Jak się okaże że za wcześnie na gałce głośności jest za głośno to możesz inaczej policzyć dzielnik.

Skomentuj

A skąd wzieło ci się 20V na kolumny? Głosnik/kolumna ma moc 10W/8R bo to mini wieża wzmacniacz ma 2x5W/8R.

Słuchawki działają pod telefonem komputerem telewizorem telefonem mp3 itd.

Skomentuj

A tak strzeliłem, więcej na pewno nie będzie :)

Skomentuj

Czaruję...
            X