Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do domu i na małe imprezy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tylko jaki sens jest w żyłowaniu tranzystorów,są one tanie jak barszcz.

Ja w swoim Iamp-600 mam 6par i pracuje na 2R bez zarzutu,dużo ciepła jest lecz wydajny wentylator daje rade.

Dźwięk jest o niebo lepszy od ops-3. Mozna porównać z iamp200 lecz nie ta moc,jakość podobna.

Przeprowadziłem też test na zasilaniu 2x70V uzyskiwałem moc na 4R=500W oraz 250W=8R
    Końcówka podłączona przez Psu i przystawkę na przystawkę dochodzi 2x75V ustawione 5V spadku.
    Bass,jest bardzo duży i szybki.Pewnie to zasługa filtracji 80mf oraz 6 par tranzystorów mocy na kanał.

Pomiary wyszły takie same jak oryginalny Ops-3,żadnych problemów nie było.

Prad spoczynkowy 45mA radiator z żebrami poziomymi o długości 300mm wysoki 100mm żebra 50mm długie.Profil A6023+wentylator 4,8W/12V.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Temperatura Radiatora na pełnej mocy 4R=52-54*C

Wentylator przy tej temperaturze pracuje jakieś 60%

Skomentuj

Pokaż gotowy układ
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

Jak zostanie zmontowane w obudowę finalną to zostanie przedstawiony na forum jako gotowa konstrukcja w innym dziale.

Z powodu nie zadowolenia pewnej osoby dokumentacja nie będzie udostępniona.

Skomentuj

Dokumentacje już udostępniłeś, za dużych zmian w stosunku do ops3 nie zrobiłeś.

Pokaż to co Ci wyszło, jestem ciekaw jak wygląda :)
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nie przypominam sobie aby była dokumentacja zamieszona w tym temacie,zarys z programu do projektowania pcb,jest nie aktualny,został zmieniony.
            No raczej z OPS-3 mało ma to wspólnego.

Co do zmian,to bazowanie jest na wygładzę ops-3 lecz schemat jest z i200.I aby nie było robię dla własnego użytku hobbistycznie.

Musisz poczekać,jak już wpompowałem będzie opisane i będą fotki jak będzie Gotowe.

Skomentuj

A kiedy przewidujesz zakończenie?

Skomentuj

Czaruję...
              X