Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wejsciówki IPS do Iamp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wejsciówki IPS do Iamp

Postanowiłem założyć temat w którym prosiłbym wszystkich którzy mają bądź mieli wejściówki Ips do iamp,aby zdały relację,opinie na ich temat,brzmienia,ułatwi to pewnie wielu osobą pierwszy zakup i zdecydowanie na którąś z nich.

Sam jestem ciekaw jaka jest na 1-miejscu.:biggrin:

Słuchałem wszystkich "starych" - niebieskie płytki - z OPS3,
    3 mi pasują bardzo i trudno mi powiedzieć która najbardziej
    ECC82, ECC88 ( ale lampki 6N23P-EW ) i A9 bardzo duże wrażenie na mnie zrobiła.
    No ale zboczony trochę lampkowo jestem i została w pudle ECC82.
    Pozostałe mniej mi pasowały. No może CFP był na plus.
    Symetri i Cliffjumper to niestety nie dla mnie.
    Ale każdy ma inne preferencje.
    Nowych jeszcze nie słuchałem.
    Przymierzam się teraz do zlepienia BG7

Skomentuj

A czy lampy nie zamulają dzwieku?

Skomentuj

Wg mnie nie.
        Ale ja lubię ciepły i miękki dźwięk. Nie lubię suchej żylety.
        Teraz gram przez preampa lampowego WK/WA ( obecnie na 6n23p/6n1p ) i pewnie coś niecoś zmienia w dźwięku.
        Ale to co wyżej pisałem to był iAmp "goły", tylko z potencjometrem przed .

Skomentuj

Ok,dzięki za opinię.

Skomentuj

Mi bardziej znów pod pasował Cliffjumper. Do muzyki z dobrym basem nadaje się bardzo. Jest Bardzo dynamiczny i wyskokowy. Potrafi ładnie łupnąć w porównaniu do A9 (przynajmniej u mnie) potrafi stracić kontrolę nad głośnikiem i zaczyna się charkot... do tego strasznie wcinają się wysokie tony. Aktualnie jestem na A9 i w dalszym Ciągu szukam Cliffjumpera.

Pisze to co zaobserwowałem na moim zestawie.
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Tyle że jest jeszcze taka opcja że zmiana OPS-a zmienia odczucia co do brzmienia iPS-a.
              Poza tym istotna może być również sprawa zasilania.
              Borys ma 2 a nawet 3 systemy zasilania ( typowy bez CapM np w i-AMP100 , z CapM np. w i-AMP100M lub PSU v6 z przystawką no i i-AMP200 gdzie jest typowy zasilacz ale do stopni wejściowych jest dodatkowy zasilacz ).
              Teraz w zależności kto jaki ma system to odczucia jak gra poszczególna wejściówka mogą być różne.

Skomentuj

No własnie tyle tego jest.

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                  Mi bardziej znów pod pasował Cliffjumper. Do muzyki z dobrym basem nadaje się bardzo. Jest Bardzo dynamiczny i wyskokowy. Potrafi ładnie łupnąć w porównaniu do A9 (przynajmniej u mnie) potrafi stracić kontrolę nad głośnikiem i zaczyna się charkot... do tego strasznie wcinają się wysokie tony. Aktualnie jestem na A9 i w dalszym Ciągu szukam Cliffjumpera.

Pisze to co zaobserwowałem na moim zestawie.
                  tylko napisz na jakich głośnikach to miałeś :P

Skomentuj

W swoim setupie przesłuchałem wszystkie wejściówki tranzystorowe jakie wypuścił borys do ludzi i cały czas zdecydowanie polecam A9, z tym, że musi być na OPA2134 :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      W swoim setupie przesłuchałem wszystkie wejściówki tranzystorowe jakie wypuścił borys do ludzi i cały czas zdecydowanie polecam A9, z tym, że musi być na OPA2134 :)
                      Trochę innego opa mam ale również podzielam opinie, tylko lampy nie sprawdzałem a czeka jeszcze a9d bo z tego co się dowiedziałem jest to krok na przód z a9 więc warto sprawdzić

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                        dalszym Ciągu szukam Cliffjumpera.
                        To ci chętnie odsprzedam, bo mi z kolei nie leży.

Z tych które miałem, najbardziej podoba mi się cfp nad i a9.
                        Cfp łagodniejsze, A9 troszkę jakby szybszy. Z tych dwu nadal nie mam faworyta.
                        Natomiast lampy mi nie podeszły. Jakieś takie jazgotliwe.

Skomentuj

Mi A9 się podoba lecz szukam czegoś innego.

Skomentuj

Mam cliffjumpery dwa, ale bardziej jak na razie mi się podobają Rachety.
                            Niedługo pewnie VSHA i diamond wejdą w testy (bo mam płytki), ale czekam na płytki bo testować nie chce na iMAP100.
                            Testowo to chcę na OPS3 się bawić, bo wyciąganie co chwilę 8kg kloca z szafy rack nie jest fajne.

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                              Trochę innego opa mam ale również podzielam opinie, tylko lampy nie sprawdzałem a czeka jeszcze a9d bo z tego co się dowiedziałem jest to krok na przód z a9 więc warto sprawdzić
                              Testowałem i szybko wróciłem do zwykłego A9 Ratchet :)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Już nie długo przetestuję A9 i Clifa na OPS-6

Skomentuj

Testowałem ECC88 oraz A9. Dla mnie A9 zdecydowanie lepszy :).

P.S. Oddam po kosztach ECC88.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    Testowałem i szybko wróciłem do zwykłego A9 Ratchet :)
                                    To tylko dowodzi że kierowanie się takimi opiniami nie ma sensu bo każdy ma inny system i gust

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

No własnie widzę że jednym słowem nie mają sensu takie opinie bo każdy piszę coś innego,pozostaje zmontować wszystkie wejściówki oraz Ops-6 (na bazie iamp-200) i testować co lepiej zagra.

Ale to nic dzięki wszystkim za chęci i opinie.

Skomentuj

Zależy od głośników, pewnie i źródła, preampu, OPS. Trzeba samemu próbować.
                                        W sumie to chyba o to chodziło w całym tym pomyśle z modułami.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X