Witam, co będzie lepszym wyborem zakup kolumn Tannoy M2 za 500zł, czy zrobienie kolumn DIY 2/2.5 drożnych z ceną zwrotnic i głośników do 450 zł.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny do 500 zł
Collapse
X
-
A jakie rozwiązanie będzie lepsze: Zakup mocnych kolumn za 500-600 zł, czy zakup tańszych kolumn + budowa subwoofera aktywnego, dokładniej zakup samego panelu bo mam subwoofer pasywny. Pokój 14m2 i słucham głównie hip-hop, electro i house, potrzebuję sprzętu, który zejdzie dość nisko bo lubię utwory bass boosted, nie chodzi mi tyle o dudnienie, tylko o niski bas bo w niektórych utworach słychać tylko pierdzenie w głośnik, chociaż głośność jest bardzo nisko.Last edited by Krazz; 11.02.2017, 13:27.
Skomentuj
-
Które z tych kolumn wybrać ?, kwota max 350 zł, muzyka electro/house/hip-hop, pokój 14m2, zależy mi na fajnym basie i wokalu, do tego będzie to wspomagane subwooferem. Mój wzmacniacz to Sony TA-AX3, możliwe, że będzie w przyszłości wymieniony na coś innego.
-Polaris 120
-ASW DN 140
-Mission 760
-Mission 764
-mission 761
-ARCUS TS 100 (4Ohm)
-ARCUS TS 500 (4Ohm)
Skomentuj
-
Niedawno sprzedałem swoje Polaris 120...Jak najbardziej je polecam,przy ich zakupie trochę się obawiałem głównie o bas...ale się zdziwiłem jak posłuchałem ,oczywiście na kożyść :-) naprawdę dają radę,są tam przetworniki Czeskiej Tesli oraz wysokotonowiec tonsila,za 300-350zł warto brać.Polecam od siebie Yamahy NS-G30 też się zmieszczą w budżecie ,najlepsza pierwsza wersja z przetwornikami Westra (wersja eksportowa tonsila) oraz wysokotonowy Nokia.YAMACHY zadziwiły mnie lekkością brzmienia oraz przestrzenią,szczegółowe czyste brzmienie ,głęboki bas dobrze kontrolowany nie wpadający w rezonans ,nie dominujący.Dla mnie osobiście lepiej wypadają Yamahy w porównaniu do polarisów jeśli chodzi o jakość dźwięku,aczkolwiek do polarisów się przywiązalem i zawsze było tak ze pozbywałem się innych a te zostawały ;-)podobno wersja 180 gra lepiej jeszcze ale nie testowałem...Wersja 200 posiada te same przetworniki co Heco Cantaro...wersja 300 już trochę kosztuje,moim zdaniem przy 14m przy tych Polarisach nie specjalnie by był potrzebny subwoofer,no ale od przybytku głową nie boli :-) ja miałem z tymi 120 suba Heco 60w rms i basu było aż za duźo ...ale każdy lubi co innego,najlepiej dokonać odsłuchu.
Skomentuj
-
Właśnie myślałem nad kolumnami typu Polaris 180-200, ale mam wątpliwości, czy te utwory, które lubię słuchać będą na nich fajnie brzmieć, ponieważ na aktualnym sprzęcie mimo, długiego słuchania różnych utworów na połowie głośności i pokrętle od basu na +4 jest ok, to gdy chcę posłuchać np bassotronics - 90 days without bass, przy ustawionym suwaku na 3/4 z 10 poziomów głośności i pokrętle od basu ustawionym na -2, chce mi nisko-średnio tonowe spalić. Więc pomyślałem, że zakup słabszych kolumn + wspomaganie się subwooferem do tych najniższych tonów będzie najlepszym rozwiązaniem.
Skomentuj
Skomentuj