Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ładowarka AVT3120

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Teraz wszystko działa ok, tylko została mi kosmetyka. U mnie nie można było wprowadzić płytki tam gdzie chciałem dlatego przewody są do ledów i płotka. Następna konstrukcja taka sama będzie ale zastosuję ekranowany kabel dla płotka.
    Sam potencjometr jest jakiś zdałniony bo wartości bardzo dziwnie się zmieniają a przy końcu z 5k robi się skok na 800R (płotek 100k jest), na początku osiąga wartość 95k. Dlatego ciężko wyregulować te 10A i u mnie jest tak że w połowie mam idealnie 5A.
    Wahania w okolicy 0.5A na amperomierzu jeżeli chodzi o wskazanie. Jednak trafo z UPS daje radę. Mam jeszcze dwie sztuki i z nich też zrobić można prostowniki.

Drukowałeś może front-naklejke? Potrzebuje na czarną obudowę dwie sztuki albo i trzy.

Skomentuj

Nie, nie bawiłem się w naklejki. A powiedz mi ile to trafko ma W?
      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Nie mam pojęcia jaką ma moc, mam te o nazwie CSCCN0737 i myślę że ma około 150-170W czyli spokojnie te 10A da na wtórnym, a z tego co widzę nawet i więcej daje z siebie bo amperomierz zamyka bez problemu i wychodzi za skalę.

Tak wygląda prawie skończony:

Jeszcze rączka do noszenia i naklejka.

Wklejalem kiedyś zdjęcia traf i pierdów które kupiłem za śmieszną kasę, no i mam jeszcze dwa trafa poza tym co już w prostowniku.
        Last edited by Dawid-SS; 17.03.2018, 16:20.

Skomentuj

Czaruję...
        X