Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do subów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do subów

Witam,
    Od jakiegoś czasu mam zbudowanego suba na 2 samochodowych stx 8" (każdy spięty po 4ohm) , z racji że do zbudowania jakiegoś zabieram się już ze 2 lata to postanowiłem kupić gotowca. Potrzebny mi jest sam wzmacniacz (bez filtrów itd.), w oko wpadło mi coś takiego z chin
    Click

Co o tym sądzicie? Wyduszę z tego te 150W na kanał?
    I jakie trafo do tego? TTS0300 - Transformator TS300VA/230 2x26V, nada się?
    Chinol pisze tylko Input Voltage: Recommend AC 26V-0-26V i z tego co udało mi się wykopać w necie to Input voltage : 20V -28V Dual AC input.

Głośniki w przyszłości planuję zmienić na 8" AWX (8ohm).

Zacznijmy od tego że TDA7294 w mostu dedykowane jest dla 8 ohm głośnika a Ty masz dwa głosniki 4 ohm.
    W przyszłości jak zakupisz 8" AWX to taki mostek wytrzyma , ale przy aktualnym 4 ohm samochodówce szukaj czegoś innego.

Skomentuj

poszukaj uzywanej koncowki estradowej

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
        Zacznijmy od tego że TDA7294 w mostu dedykowane jest dla 8 ohm głośnika a Ty masz dwa głosniki 4 ohm.
        W przyszłości jak zakupisz 8" AWX to taki mostek wytrzyma , ale przy aktualnym 4 ohm samochodówce szukaj czegoś innego.
        Chińczyk uparcie twierdzi że układ jest przystosowany do 4ohm i że nic się nie stanie, tylko "potrzeba większego radiatora". Ale skoro tak piszesz to najwyżej na ten czas (+/- 6msc) podłączę oba suby pod jeden kanał tego wzmacniacza i jak wpadną AWX to podłącze już normalnie. Sub ma służyć tylko do uzupełnienia pasma przy kinie domowym, więc raczej sporadycznie będzie grał.
        Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        poszukaj uzywanej koncowki estradowej
        Nawet nie wiem czego konkretnie szukać :) chcę zamknąć się w 200-250zł za ten wzmacniacz i z tym chińskim wynalazkiem mam taką okazję.

Skomentuj

Za około 250zł trafisz końcówka mocy o takich parametrach.
          Do chińczyka potrzebujesz trafa, radiatora i obudowy. Koszty wzrosną.

Skomentuj

Poszukaj na OLX czasami można trafić na ciekawe monobloki diy pod suby z aktywnym filtrem np taki
            ------>https://www.olx.pl/oferta/wzmacniacz...tml#b259400050

Skomentuj

Czaruję...
            X