Witam wszystkich
Zacznę od razu od konkretów ,
nosze się z zamiarem wymiany wzmacniacz
obecnie
-pomieszczenie 20m2
-sprzęt do odtwarzanie muzyki , raczej bez konkretnego gatunku wszystkiego po trochu
-kolumny konstrukcja kolegi LuSzTi na
Morel ET 338-104, Seas W15 CY001, Seas L22 RN4X/P
-Wzmacniacz Nad320BEE
-dźwięk z komputera karta sound blaster audigy 2 zs planuje zmianę jeszcze nie wiem na co, jakiś dac
-Kwota na wzmacniacz 3000 do max 3500zł ( na wzmacniacz nowy, używany, diy )
Teraz najwietrzniej czy w tej kwocie robić diy czy kupić gotowy ,myślałem o :
diy uniamp , iamp200
z gotowych morze Yagin MS-L20
chciałbym aby nowy wzmacniacz nie ograniczał kolumn i pokazał na co je stać .
Napiszę troch o brzmieniu choć to indywidualna sprawa .
Chciałbym osiągnąć lepsze zakresy dolnego pasma tzn lepszy bas bardziej kontrolowany taki energiczny i precyzyjny na razie jest taka trochę 'klucha ' . Średnie mogły by być bardziej przestrzenie i mieć więcej 'powietrza ' . Wysoki są ok aksamitni i nie kują w uszy.
Sytuacja znacznie się poprawia gdy podłącze samą końcówkę nada ale na pewno mogło by być lepiej .
Kiedyś u kolegi słyszałem dwa wzmacniacze lampowe mono każdy na jeden kanał . Nie pamiętam co to było takie stare małe chyba gitarowe biały panel na nim dwa wejście z regulatorami barw na gniazdach DIN z napisów pamiętam V3.
Mimo małej mocy grało to niesamowicie bas był strasznie szybki i potężny bez żadnego zamulania czy dudnienie jak go nie było w nagraniu to cisza ale jak się pojawił to jak grom , i dlatego myśl o Yagin MS-L20
Zacznę od razu od konkretów ,
nosze się z zamiarem wymiany wzmacniacz
obecnie
-pomieszczenie 20m2
-sprzęt do odtwarzanie muzyki , raczej bez konkretnego gatunku wszystkiego po trochu
-kolumny konstrukcja kolegi LuSzTi na
Morel ET 338-104, Seas W15 CY001, Seas L22 RN4X/P
-Wzmacniacz Nad320BEE
-dźwięk z komputera karta sound blaster audigy 2 zs planuje zmianę jeszcze nie wiem na co, jakiś dac
-Kwota na wzmacniacz 3000 do max 3500zł ( na wzmacniacz nowy, używany, diy )
Teraz najwietrzniej czy w tej kwocie robić diy czy kupić gotowy ,myślałem o :
diy uniamp , iamp200
z gotowych morze Yagin MS-L20
chciałbym aby nowy wzmacniacz nie ograniczał kolumn i pokazał na co je stać .
Napiszę troch o brzmieniu choć to indywidualna sprawa .
Chciałbym osiągnąć lepsze zakresy dolnego pasma tzn lepszy bas bardziej kontrolowany taki energiczny i precyzyjny na razie jest taka trochę 'klucha ' . Średnie mogły by być bardziej przestrzenie i mieć więcej 'powietrza ' . Wysoki są ok aksamitni i nie kują w uszy.
Sytuacja znacznie się poprawia gdy podłącze samą końcówkę nada ale na pewno mogło by być lepiej .
Kiedyś u kolegi słyszałem dwa wzmacniacze lampowe mono każdy na jeden kanał . Nie pamiętam co to było takie stare małe chyba gitarowe biały panel na nim dwa wejście z regulatorami barw na gniazdach DIN z napisów pamiętam V3.
Mimo małej mocy grało to niesamowicie bas był strasznie szybki i potężny bez żadnego zamulania czy dudnienie jak go nie było w nagraniu to cisza ale jak się pojawił to jak grom , i dlatego myśl o Yagin MS-L20
Skomentuj