Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panel subwoofera na głośniku W.27.500.8.FCX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
    Zaryzykował bym montaż na tranzystorach w inuke radiatorków samoprzylepnych dla pamięci VRAM.
    Wtedy mniejszy przepływ powietrza jaki będzie przy cichszym wentylatorze nie będzie problemem.

Można by tym samym pozbyć się tematu przerabiania układu, zresztą regulator obrotów z termistorem jest zasilany z +12V więc poza znalezieniem takiej wtyczki by nie psuć oryginalnego wiatraczka, to nie wiem co niby maiło by robić problemy?

Choć i tak pomysł z radiatorem wydaje mi się lepszy. Przerabiałem tak płyty Intela D2800MT w których na chipsecie nie było radiatorów i grzał się on po 90 stopni, wedle specyfikacji było ok, ale stosowałem te płyty jako routery i nasy, a dzięki radiatorkowi temperatura leciała do 50. Co na pewno zwiększało niezawodność.

Z tego co widać to wyło by 10 radiatorków do wklejenia, można by nawet zamontować drugi wentylator przed PCB dmuchający w tył.

Swoją drogą, to nie wydaje się takim złym pomysłem zabranie się za taki wzmacniacz, sklecenie ops5 + zasilacz i trafo trochę wyjdzie.
    Tu jest spawarka, która się praktycznie nie grzeje, trochę zabawy w modowanie i jest dsp.
    Jako napęd do suba to się sprawdzało?
    Faktycznie widać, że nie ma tam żadnych radiatorów więc radiatory na tranzystorach + inny wentylator (wygląda na standard 80mm) i powinno być znośnie.

Skomentuj

Czaruję...