Witam szybkie pytanko. Posiadam Amplituner Onkyo TX-SR308. Dostałem propozycje zamiany na PIONEER VSX-1014 Amplituner THX 7.1. Oba ampli w pelni sprawne. Pytanko..Pioneer czy zostac przy Onkyo. Dodam że raczej zależy mi na jakości niż na tzw łupaniu. W Pionnerze niestety nie ma hdmi a jest otpical itd. Czy mając np w laptopie wejsce tylko np hdmi da się to jakąś połączyć tak aby jakościowo było lepiej od aux. Wiem że istnieją konwertery. Co o takim rozwiazniu sądzicie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Który amplituner "lepszy" :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez damian5552 Zobacz postaWitam szybkie pytanko. Posiadam Amplituner Onkyo TX-SR308. Dostałem propozycje zamiany na PIONEER VSX-1014 Amplituner THX 7.1. Oba ampli w pelni sprawne. Pytanko..Pioneer czy zostac przy Onkyo. Dodam że raczej zależy mi na jakości niż na tzw łupaniu. W Pionnerze niestety nie ma hdmi a jest otpical itd. Czy mając np w laptopie wejsce tylko np hdmi da się to jakąś połączyć tak aby jakościowo było lepiej od aux. Wiem że istnieją konwertery. Co o takim rozwiazniu sądzicie? Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
Przy możliwości lapka i wyjście tylko hdmi niestety musisz brać nowszy taki który posiada takie wejścia, będzie dużo lepiej niż analogowy aux z lapka, niestety trochę tego przerobiłem i też zmieniałem wyższy model który miał spdif na nowszy z hdmi ale niższy i było słychać tą różnice, niestety jeśli ci zależy na dobrej jakości wielokanałowej to dobry ampli i końcówki mocy albo pre av, teraz się wszyscy rzucają na atmos itp więc dobry ampli z hdmi idzie dostać w dobrej cenie jak się poszuka, niestety jeśli liczysz że to ogarniesz do 1kzl to raczej nie
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Jeśli zależy Ci na najnowszych standardach Audio/Video w kinie domowym no to fakt DINOZAURY ale w stereo nie koniecznie , chodź istnieje przekonanie że ampli do kina domowego nie nadaje się do dobrego odsłuchu stereo to po części mit i nie które wzmacniacze graja na prawdę przyzwoicie , sam mam Onkyo tx-sr674e w muzyce na dwóch kolumnach gra jak dla mnie wystarczająco dobrze nie wdając się w niuanse :)
Czasami posiadanie takich wzmaków ma jeszcze jeden plus ,obsługa przetworników o impedancji nawet 3 ohm i wysokiej mocy u mnie w Stereo przy 3ohm to 225W 1kh 0,08 % thd.
Zostań przy Onkyo jeśli jego dzwięk Ci odpowiada .Last edited by kokoelloko; 30.12.2017, 22:00.
Skomentuj
-
Okej, dziękuję bardzo za wszystkie porady, opinie itp:) mam oczywiście świadomość ze to już "stare" sprzęty ,niemniej jednak Onkyo posiadam od nowosci prawie 7 lat, gra to prawie codziennie przeżyło wiele imprez , więc zostanę przy nim. Wymieniłem w nim kondesatory itd itp. Ampli gra pod tak samo budżetowych kolumnach M-Audio HCS-9920 , w ktorych zostały wymienione zwrotnice oraz przewody ,wszystko zostało wygłuszone itd....efekt no jest o wiele lepiej, a uzupełnia to sub 300 Pana Irka. Sprzedać raczej już się tego nie opłaca bo mało kto był zainteresowany na różnych olx itp , dlatego pomyślałem o jakieś szybkiej zamianie na coś innego ,może pionka ktoś będzie chciał kupić ,stąd ten post. Jednak po przemyśleniach zostaje przy nim, niech pogra jeszcze parę mc. Dziękuje z góry za porady.:)
Skomentuj
Skomentuj