Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tunning PW 3015

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tunning PW 3015

Siemano
    Jest moze ktos zorientowany jak poprawic moc itp owego wzmaka ? :)

Przebudowa calej kancowki od projektu do lutownicy.

Skomentuj

Po wsadzeniu większego trafa wzmak bedzie miał większą max moc - poboru prądu ;D

Skomentuj

ech chodzi mi o jakies konkretne sprawdzone propozycje dla tego wzmaka.

Skomentuj

MarekW podał konkret trzeba wymienić końcówki mocy i prawdopodobnie zasilanie dopakować. To na ile chcesz ją przerobic jusz zależy od tego ile masz kasy i miejsca w obudowie. Tu nie ma specjalności schemat w łape i jedziesz. Tylko zaraz nie mów nam że nie bardzo orientujesz się w elektronice. Wymiana koncówek mocy to rozsądne rozwiązanie zamias tuningu tego co jest . Czasem taki tuning jest nie możliwy ze względów technicznych a czasem nieopłacalny bo co Ci da te kilka-kilkanaście W więcej jak sie brać to konkretnie tyle że to bedzie kosztowało.

Skomentuj

wymiana trafo 2x7294 i lecisz albo stk 4241. z twojego postu wynika że na tranzystorach nic nie zbudujesz.....

Skomentuj

Po zamontowaniu tego stka to jusz nikt nie bedzie sie smiał z twojej unitry.

Skomentuj

stare polskie tranzystorowce:)
                najlepiej wymienic wszystko...zostawic sobie obudowe i potencjometry....a jak da rade to trafo:) (ale wtedy bedziesz mial podobna moc, najwyzej polepszysz jakosc)

Skomentuj

Ja sie przyłącze do tego pytania troche.
                  Mam starą unitre 8010 ma 20wat ale chciałbym z niej troche wiecej wycisnąc. Czy wymiana tylko trafka i zwiekszenie kondów pomoże? Jakie najwieksze trafko mogłbym zastosować?

Skomentuj

powtorka z rozrywki - z gowan bata nie ukrecisz, nie starczy ci mocy trafa a i napiecia na nichs a niskie wyliczone na te 20-30W

przeczytaj mojego poprzedniego posta, moim zdaniem to jedyne lekarstwo, bo szukac co szumi w 20letnim sprzecie to mala paranoja bo to moze byc wszystko: kabel, kondzior, zimny lut itp.....w takiech przedzialach mocy scalaczki dobrac mozna bardzo latwo

Skomentuj

Czaruję...
                    X