Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

4x stx f180n jaki wzmacniacz ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

4x stx f180n jaki wzmacniacz ?

Posiadam 4 kolumny STX f180n , jaki wzmacniacz polecacie do nich ? Najlepiej sterowany pilotem

Mocny.

Skomentuj

Zgadza się. Jakiejś świetnej jakości te kolumny nie mają także kieruj się tym żeby wytrzymał obciążenie 4-ema kolumnami i tyle.

Skomentuj

Tyle że mocny to ja wiem. Prosił bym o podanie konkretnych modeli .

Skomentuj

Ja bym poleciał po całości - Tylko ostrożnie z mocą :) !
          https://www.musictri.be/Categories/B...4-6000/p/P0B1R
          A jak ciśnienia akustycznego w pokoju z czasem zabraknie to na zakupy - Każdy koniec we wzmacniaczu spokojnie 2 sztuki pociągnie :)
          Last edited by Zap Projekt; 05.03.2018, 19:14.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
            Ja bym poleciał po całości - Tylko ostrożnie z mocą :) !
            https://www.musictri.be/Categories/B...4-6000/p/P0B1R
            A jak ciśnienia akustycznego w pokoju z czasem zabraknie to na zakupy - Każdy koniec we wzmacniaczu spokojnie 2 sztuki pociągnie :)
            No to ładnie dołożyłeś do pieca :biggrin: w sumie to w tej sytuacji mamy odpowiedz na częste pytania typu " mam 4 Zeusy jaki wzmacniacz? " lub "Mam 8 Zeusów i chce ogłuchnąć jaki wzmacniacz?" Albo co gorsza "Mam 8 Zeusów i chce ogłuchnąć ale dołożył bym jeszcze suba , jaki wzmacniacz?" a tak na poważnie to całkiem fajna opcja tylko trzeba uważać bo jak poniesie fantazja to z tych 4 sztuk F180n zostanie kupa smrodu i kłęby dymu

Skomentuj

Pytam poważnie , dostałem kolumy , podobają mi się i chciał bym je zaadoptowac w moim salonie . Nie chce końcówki mocy tylko wzmacniacz który działa z pilotem.

Skomentuj

Zamieszczone przez MatGda Zobacz posta
                Tyle że mocny to ja wiem. Prosił bym o podanie konkretnych modeli .
                Podałeś budżet?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                  Podałeś budżet?
                  Przepraszam, wypadło mi z głowy tak do 2000zł .

Skomentuj

Taki ktory duzy trafo i kondensatory, no i duzy radiator, oraz ciagne spokojnie obciazenie ponizej 4 ohmow, czyli ma dwie pary tranzystorow mocy na kanal - napewno cos w tej cenie sie znajdzie. Co do marki to nie jestem Ci w stanie doradzic - musisz popatrzyc w testach sprzetu audio - dla mnie te lepsze graja bardzo podobnie.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Skomentuj

Kup końcówkę od kolegi csbiczek. Na pewno wydoi te kolumny. Wg STXa te kolumny mają 70W, więc wzmak który ma 200-250 na stronie da radę. Wybór jest spory. Można końcówki mocy Yamahy kupić też, do tego preamp jakiś i będzie fajnie.

Skomentuj

Coś mocnego i z pilotem to może Yamaha AX-1090.
                        Ops, yamaha chyba stabilna przy 4 ohm nie jest:/
                        Last edited by Adzik94; 07.03.2018, 10:20.

Skomentuj

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7207880535 (Końcówka mocy i preamp YAMAHA MX-830 Yamaha CX830)

Skomentuj

Dostałem końcówkę mocy stx-pa800 , tak sobie myślę czy dało by radę zamiast miksera podłączyć jakiś przedwzmacniacz który by działał razem z pilotem ?

Skomentuj

Oczywiście że się da każdy jeden Pre lub ampli w wyjściem Pre Out lub bezpośrednio z komputera lub telefonu ale tu trzeba wiedziec jak silny mamy sygnał aby w pełni wysterować tego wzmaczka :)
                              Łap pdf z instrukcją tego wzmaka
                              |
                              |
                              |
                              V
                              https://stx.pl/uploads/files/Instruk...TX%20PA800.pdf

Skomentuj

http://allegro.pl/onkyo-tx-8050-ampl...5.html#thumb/1 (ONKYO TX 8050 amplituner sieciowy stereo)

taki by się nadał ?

Skomentuj

Potrzebuję pomocy , chciał bym podłączyć PS4pro do amplitunera kabelkiem optycznym , amplituner podłaczyć do końcówki mocy . Moje pytanie jaki amplituner kupić do 1000zł ?

Skomentuj

Czaruję...
                                  X