Witam
mam tu wątek dotyczący budowy DACa na bazie Soekrisa dam1021
Wiem o istnieniu 2 wersji (jeśli nie liczyć trzeciej, która kiedyś była produkowana) i czym się one różnią od siebie pod względem parametrów
czyli
dam1021-05: EUR 179 (0.05% resistor version)
dam1021-12: EUR 270 (0.01%/0.02% resistor version)
i teraz pytanie za 100 punktów:
Czy ktoś z was miał obie płytki u siebie i słyszał jakąkolwiek różnice - przy identycznej aplikacji zasilania (bo wiem że ono ma wpływ na końcowy efekt)?
Pytanie jest warte ok 550 zł różnicy w ich cenie zakupu :). Mam wzmacniacze, które mają po 0,003% zniekształceń i które grają super, ale i lampowca ok 0,6%, który gra może nawet ciut lepiej... stąd to pytanie
Za informacje "z doświadczenia" nie z teorii bardzo dziękuję.
PS
Zamierzam użyć lampowego bufora wyjściowego jeśli to ma znaczenie.
mam tu wątek dotyczący budowy DACa na bazie Soekrisa dam1021
Wiem o istnieniu 2 wersji (jeśli nie liczyć trzeciej, która kiedyś była produkowana) i czym się one różnią od siebie pod względem parametrów
czyli
dam1021-05: EUR 179 (0.05% resistor version)
dam1021-12: EUR 270 (0.01%/0.02% resistor version)
i teraz pytanie za 100 punktów:
Czy ktoś z was miał obie płytki u siebie i słyszał jakąkolwiek różnice - przy identycznej aplikacji zasilania (bo wiem że ono ma wpływ na końcowy efekt)?
Pytanie jest warte ok 550 zł różnicy w ich cenie zakupu :). Mam wzmacniacze, które mają po 0,003% zniekształceń i które grają super, ale i lampowca ok 0,6%, który gra może nawet ciut lepiej... stąd to pytanie
Za informacje "z doświadczenia" nie z teorii bardzo dziękuję.
PS
Zamierzam użyć lampowego bufora wyjściowego jeśli to ma znaczenie.
Skomentuj