Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz Technics dziwna przypadłość

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz Technics dziwna przypadłość

Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem dziwne zachowanie mojego poczciwego Technicsa SA-GX470, mianowicie co raz częściej nie gra w ogóle albo gra prawa lub lewa strona, ale po lekkim poruszeniem przedniej jego części(ten plastikowy panel) gra normalnie jak dobrze uda mi się poruszyc ew. Tak jak napisalem wyzej. Zaglądałem do środka, ale nic podejrzanego tam nie zaobserwowałem, miał ktoś podobny przypadek?

Wygląda na przypadłość mechaniczną, posprawdzaj wszystkie przełączniki, potencjometry. Może od ruszania się spoiwo lutownicze uszkodziło.

Skomentuj

Od ruszania raczej nie, nigdy wcześniej nie ruszałem nim w ten sposób co teraz więc biore się za sprzątanie.

Skomentuj

Miałem kiedyś podobny problem z Denon 1706 jak się go puknelo lub zaczelo wyginać to grał normalnie chodź nie zawsze , problemem okazały się uszkodzone mechanicznie przekaźniki .

Skomentuj

Obstawiam przełącznik wejść. Sprawdź reakcję na lekkie naciskanie i przełączanie klawiszy.

Skomentuj

Ja stawiam, ze niekontaktuje jakies zlacze plytka-plytka. Pewnie plyta glowna z plyta czolowa, tam sie zawsze pojawia jakis ruch stad niekontakt.

Skomentuj

Czaruję...
            X