Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Warto zamieniać STEREO na kino? YAMAHA rxv450, rxv350

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Warto zamieniać STEREO na kino? YAMAHA rxv450, rxv350

Aktualnie mam wzmacniacz SONY TA-FE510R, całkiem dobry wzmacniacz stereo, jestem zdumiony jego mocą i brzmieniem, dałem za niego niecałe 400zł, dysponuje on mocą 2x80W@4ohm,

Ale mam już 5 kolumn do kina domowego a ze wzmaka stereo kina nie wycisne, w marcu moja 18. i planuje kupić yamahe rx-v450 lub, jeśli fundusz będzie wyjątkowo niski, to model rx-v350, moje pytanie, czy się opłaca, czy czasem nie stracę na jakości, bo ten wzmacniacz sony który mam aktualnie naprawde spisuje się nieźle i nie chce sie rozczarowac jak juz kupie ampli do kina a sony nie bede mial, bo niewiem czy uzbieram tyle kasy, zeby nie sprzedawac sonego i nie dokladac do yamaszki.

moje pytanie jest proste, czy moge z czystym sumieniem kupic tego ampli i przede wszystkim czy bedzie mial wystarczajaca moc do wystrowania moich kolumn? rozmawialem z fppfanem, mowi ze jego model sprawuje sie wysmienicie, ale chcialbymuzyskac wiecej opinii na ten temat,

pozdrawiam, kuba

Witam,
    Każda zmiana kosztuje.
    Moim zdaniem, warto mieć do dyspozycji przyzwoity standardowy wzmacniacz stereofoniczny jak i przyzwoity wzmacniacz dla kina.
    Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

najlepiej było by jakbyś napisał jakie masz kolumny.

Jam mam ten ampli Yamahy Rx-v 450 i do tego DVD s 550 mam kolumny GDN 20/80/2 GDWK 10/80/T (podział 3000) i nie moge pod żadnym względem narzekać na brak mocy.
      Amplituner ten nie jest potęgą głębokiego i ciągnącego się basu,ale gra naprawde czysto o dziwo żywo ja nie powiem złego słowa.
      Ma typowy dla YAMAHy dźwięk miękki i jeszcze raz miękki nie jest wogóle osty i natarczywy.
      Najlepiej było by jakbyś se gdzieś poszedł do jakiegoś sklepu tak żeby ci go podpieli pod takie kolumny jak chcesz i go przesłuchał wtedy będziesz wiedział czego chcesz.

Pozdro 4 all

Skomentuj

Zamieszczone przez Muflon
        najlepiej było by jakbyś napisał jakie masz kolumny.
        boszzzzz, a co ma Kuba w podpisie?

Skomentuj

jeeeeeeeeeee wielkie przeoczenie wybaczcie panowie :P:P:P:P

Skomentuj

W amplitunerze np. Yamaya masz kupe programow DSP i roznych innych bajerow --> czy to cie sie przyda i czy bedziesz to wykorzystywal ?? Jezeli chodzi o amplituner 5.1 ktory godnie zagra w stereo to naprawde sie trzeba wykosztowac, tak jak kolega wyzej napisal pozadny wzmak stereo sie przyda, dobre sa np Onkyo Integry czy starsza Yamaha (wysoki model).

RX-450 w stereo z malo pradozernymi kolumienkami bedzie grac calkiem calkiem, jednak kopa takiego np jak Yamaha ax-700 czy a-1020 nigdy miec nie bedzie.

ps. bardzo fajnie w stereo spisuje sie Pioneer 814 (tylko troche drozszy od RX 450)
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

ja chce zostawic sobie wzmak stereo, ale niewiem po prostu czy starczy mi kasy, wiec pytam o to czy starczy mocy, ale jesli piszecie ze jest ok, to luz. a jak wyglada rxv350 i mmjej moc?

Skomentuj

zapomnij o 350 yamaha to nie gra.
                450 cos gra
                generalnie ja dosc szybko doszedlem ze kino to kino a` stereo to stereo i wlasnie koncze zestaw do kina kompletowac .polecam ten kierunek abys nie musial zmieniac szybko sprzetu.jesli chesz pogodzic kino z stereo to niestety trzeba kupic cos lepszego niz 450 .
                niezle sa denony i onkyo .na allegrop jest y 740 powinno grac nizle.

Skomentuj

ok, jakbyscie mogli to podajcie jeszcze kilka innych firm/modeli ktore warto wziac? poszukam informacji i porownam, onkyo i denona tez sprawdze

[ Dodano: 2005-02-16, 12:56 ]
                  DENON AVR-1705 ? slyszalem ze slaby, ale? lepszy od yamahy?

Skomentuj

mialem 1705 zaminilem na 1905 roznica w barwie zadna jednak wyrazna roznica w mocy na kozysc 1905

Skomentuj

a inne firmy? zeby miec co porownywac? bo narazie to tylko biore pod uwage denona 1905 i yamahe rx-v550 z drozszych i yamahe rx-v450 z tanszych, ale to zalezy ile bede miec kasy

Skomentuj

podzielam zdanie tdrozd'a,i do słuchania muzyki zostawił bym tego soniacza jesli podoba ci sie jak gra, do kina kupić coś niedrogiego 5,1.Ja do kina mam sony str de 335, do muzyki starego poczciwego radmora 5102,który pomimo kilkakrotnie mniejszej mocy brzmi zdecydowanie lepiej.Nawet amplituner sony 365 (tylko stereo) mający te same tranzystory w końcówce mocy co str de 335 gra już zupełnie inaczej,a myślę,że więcej słuchasz muzyki niż oglądasz dvd więc jesli coś taniego to dwa sprzęty,jeśli jeden ma byc to trzeba by wydać więcej kasy i najlepiej posłuchać i dobrać coś do swoich upodobań i nie wierzyć nikomu, kto poleca jakąś konkretną firmę

Skomentuj

inne firmy to onkyo, marantz,denon, rotel, scherwood -podczas testów dostał dobre oceny

Skomentuj

ja mam Yamahe RX-V550 i jak na kino jest spoko w stereo tez jakos daje rade

Skomentuj

Mozeci wytłumaczyć dlaczego nie wszyskie amplitiunery nadaja sie do stereo. Przeciez dzwiek wielokanałowy to takie stereo ale pomiedzy wieksza iloscia glosnikow. Jesli nie ma "stereo" pomiedzy dwoma głośnikami to dlaczego ma byc pomiedzy sześcioma?

hallo.. Odpowie mi ktoś?

Skomentuj

Jesli nie uzywasz suba nei biertz Y z serii 3xx

Skomentuj

Czaruję...
                                X