Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

transformatory dzisiaj

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

transformatory dzisiaj

Witam

Dużo już zostało powiedziane o tranformatorach różnych producentów, stoję przed znalezieniem sensownego cichego trafa o przyzwoitej sprawności. Jakiego producenta dzisiaj można polecić ?

Dzisiaj dotarł do mnie model standardowy trafa od toroidów i zastanawiam się jakim cudem stare trafo indela w tej samej cenie jest praktycznie bezgłośne i dobrze wykonane ? Osobiście nie uśmiecha mi się dopłacać 3x więcej za specjalne trafo do audio zwłaszcza że da się porządne wykonanie kupić w sensownej cenie... kurde trafo od halogenów mniej brzęczy.

Juz kilkakrotnie czytalem tutaj niezbyt pozytywne opinie o transformatorach tej firmy.
    Ja mam od nich 2 szt 300W w wersji audio, kupione wiele lat temu. Nie są idealnie ciche, jakby przy większym obciążeniu buczą nawet z filtrem DC.
    Last edited by jamess8; 24.08.2018, 21:34.

Skomentuj

Ja ostatnio kupiłem 500VA audio i nawet nie myśli o buczeniu pod obciążeniem.
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ja kupiłem od nich z miesiąc temu 250VA. Zobaczymy czy będzie buczeć.

Skomentuj

Z indela zamówiłem, zobaczymy różnice między kilkuletnią sztuka a nową.

Ktoś miał do czynienia z poltrafo ?

Skomentuj

Ja o tyle, że od Irka kupowałem jakiś z poltafo, który Irek uznał za odpad. Jak dla mnie świetne trafo :)

Skomentuj

ja mam z toroidów 2 duże trafa 600va i 2 mniejsze 200va , wszystkie w wersji audio , było ciche buczenie w tych dużych / oczywiście nie w głośnikach / ale po podłączeniu przez filtr DC jest absolutna cisza.
              Last edited by luigi; 27.08.2018, 13:33.

Skomentuj

niedawno osobiście jeden ze znanych tutaj kolegów z forum miał okazje ,,słyszeć,, absolutną cisze końcówki z 2 szt. 600 VA wersji audio z ,,Toroidow,,.
                kupiłem ten dc blocker , ale na forum można taniej a trzeba to mieć.
                https://sklep.toroidy.pl/pl/p/DC-Blo...wej-stalej/570
                Last edited by luigi; 04.10.2018, 10:43.

Skomentuj

Miałem do holtona 500VA zwykle od toridow, buczało nawet z filtrem DC. Jeszcze do obudowy bylo przykręcone, to w ogole ;-)
                  Mam dwa 500VA z poltrafo w iAMP, sa ciche.

Trzeba jest fest dociazyc żeby zaczely buczeć.

Skomentuj

może te zwykle maja jakiś problem , wersja audio z dc bl. i faktycznie uziemiona ma tak ze jest całkowita cisza .
                    Last edited by luigi; 04.10.2018, 13:50.

Skomentuj

Skomentuj

Czaruję...
                      X