Cześć! Zwracam się do Was o poradę bo wpadł mi z nudów pewien pomysł do łba ale nie wiem czy to będzie miało sens. Od jakiegoś czasu posiadam Microlab Solo7c - nie mogę powiedzieć złego słowa o nich, jak na zestw 2.0 do PC / laptopa za kwotę 400 zł nie mają chyba konkurencji. Podłączone są do Audiotrak MAYA U5 USB. Wcześniej posiadałem Microlab FC530 - http://microlab.com/...wodowy/fc-530/. Pomysł jest taki, żeby wykorzystać subwoofer z tego zestawu, leży i kurzy się a ja chętnie sprawdziłbym jak to gra. Oczywiście musiałbym przerobić go na aktywny, czyli Wzmacniacz mocy 2x50W TDA7492 + potencjometr głośności oraz potencjometr filtru + gniazdo audio jack 3,5 mm + gniazdo DC (do zasilacza) + Przełącznik dźwigniowy - 6A + terminal głośnikowy
Czy to miałoby sens ? ten subwooferma wymiary 256x241x284mm jest to skrzynka z płyty MDF głośnik no name 24 Watt 4ohm
ewentualnie mógłbym wywalić ten głośnik i kupić jakiś w jego miejsce ale doradźcie czy taka zaba w ogole ma sens ?
Koszt wyszedł ok 100 zł jeżeli dołożyć głośnik to + 50 zł (używany oczywiście)
Czy: wymiana kondensatorów w zwrotnicy i preampie + zmiana opamp ?
Jakieś opinie ?
Czy to miałoby sens ? ten subwooferma wymiary 256x241x284mm jest to skrzynka z płyty MDF głośnik no name 24 Watt 4ohm
ewentualnie mógłbym wywalić ten głośnik i kupić jakiś w jego miejsce ale doradźcie czy taka zaba w ogole ma sens ?
Koszt wyszedł ok 100 zł jeżeli dołożyć głośnik to + 50 zł (używany oczywiście)
Czy: wymiana kondensatorów w zwrotnicy i preampie + zmiana opamp ?
Jakieś opinie ?
Skomentuj