Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chyba problem z masa.... Co dalej??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chyba problem z masa.... Co dalej??

Witam;
    Dwa dni temu skonczylem lutowac karte na PCM 2702 ( http://www.proaudio.nwz.pl/karta_muz_usb.htm ). Podlaczylem do komputera i problemik Wzmacniacz Denon DRA295 zaczal buczec (tzn glosniki. Na wszystkich wejsciach, ale buczy tylko gdy mam komputer wlaczony. Buczenie znika gdy odlacze kabel sygnalowy karta dzwiekowa-wzmacniacz. Podejrzewam to co w temacie... tylko jakie wyjscie? Oba urzadzenia korzystaja z jednego zrodla pradu, wzmacniacz jednak nie jest uziemiony... dorobic??

Może pusciłeś kable obok czegoś co powoduje zakłucenia.Jeżeli sprawnie zmontowałeś tą kerte i to ona niewprowadza zakłuceń to raczej niepowinno się tak dziać.Z mojego doświadczenia z kablami to wiem tyle,że nieraz po odłączeniu masy z przewodu sygnałowego zniekształcenia znikają-nieraz mnie to dziwiło bo teoretycznie to grało tylko na jednym kablu,ale masy łączyły się gdzieindziej a u Ciebie to raczej niemożliwe.Jeżeli karta i wzmak jest OK to wina może być tylko po stronie kabla-sprawdz na innym-lepiej ekranowanym.

A swoja drogą opłacało Ci się robić takie cudo-wiem,że oryginalne karty na usb są cholernie drogie,ale wogule to mają mało opcji.Wolał bym wydac tą kase na jakąś pożądną normalną karte i jeszcze by mi pewnie troche zostało.

Skomentuj

Sprawdzalem na b. dobrych kablach... kolega jest maniakiem, ma sygnalowe za 400pln. To nie kwestia kabli napewno.

Co do karty... Koszt ok. 40-60pln (20 plytka, PCM za darmo, reszta b. tania). Warto bylo Nawet jak szumy pozostana to dziala duuuzo lepiej niz moja poprzednia Polecam.

Skomentuj

No to,albo coś na karcie jest nietak,albo może sterowniki.

Skomentuj

Witam
          Ja miałem te same objawy jak miałem kablówkę podłączoną jako antenę w tunerze, jeżeli masz gdzieś podpiętą antenę (kabel lub azart) np do wideo czy dvd i popśrednio do wmaka to spróbuj wypiąć
          powodzenia

Skomentuj

Nie wiem do konca jak to dziala ale wydaje mi sie ze masa komputera nie jest na tym samym potencjale co zimny wychodzacy z tej karty.Na czuja elektronicznego.

Skomentuj

Nie mam przy komputerze zadnych anten, zadnych dlugich pustych kabli mogacych dzialac jako anteny.

W pierwszej odpowiedzi pojawila sie propozycja przerwania masy wzmak- karta. I tu ciekawostka. Normalnie szum nie reaguje na podglasnianie/sciszanie. Po przerwaniu masy jak sciszam- sciszam takze szum, jak podglasniam szum sie podglasnia Nie wiem ktora sytuacja lepsza....

Karta jest OK. Na dobrych sluchawkach dzwiek jest super.

I jak... laczyc masy?? Co radzicie? co probowac?

[ Dodano: 2004-08-25, 10:03 ]
              Problem chyba rozwiazany Szumow troche pozostalo, ale sa przy prawie maksymalnej mocy wzm. wiec nie przeszkadzaja......

Nie wiem czego pomoglo polaczenie masy wzmacniacza i zasilacza komputerowego.

Skomentuj

Czaruję...
              X