Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zabezpieczenie głośników unizab1 pcb

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zabezpieczenie głośników unizab1 pcb

Czy ma ktoś gotową płytkę zabazpieczeń unizab1 chodzi mi o sam projekt ścieżek w eagle bede wdzięczny za podesłanie projektu w rar. Albo ktoś pomoże mi dokończyć moją płytkę w której jest sporo błędów a dopiero ucze się obsługi eagle i program nie zrobił poprawnie wszystkich połączeń ścieżek ze schematu

Schemat jest prosty. Narysuj jeszcze raz schemat w eaglu zrób dokładnie połączenia. Później sprawdź każdy element czy jest połączony (chwyć element i porusz nim sprawdzisz czy połączenia się poruszają razem z nim).
    Później machnij płytkę. Rozmieśćvelementy jak w oryginalne to będzie łatwiej prowadzić ścieżki.

Skomentuj

Jak byś chciał to mam taką płytkę na zbyciu. Trochę z "rozlutu", a unizab2 mam nową.
      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

a nie mógłbyś kolego podesłać zdjęcia spodu płytki pomogłoby mi to w zrobieniu swojej

- - - - - aktualizacja - - - - -

unizab 2 poprawiony.7z

dorzuciłem załącznik jak wygląda praca nad płytką jak sie nie bedzie otwierał to wrzuce jeszcze raz

Skomentuj

Na PW, więcej Ci nie wyczaruje.

To co Ci wysłałem to unizab1
          Last edited by nik156; 10.06.2019, 17:33.
          Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Jak chcesz, to mogę poszukać pliczków do Unizaba z 1 przekaźnikiem, bo robiłem swego czasu swoje PCB.

Skomentuj

ampli jak znajdziesz to poproszę pliki

Skomentuj

Ja mógłbym pomóc w projekcie w EAGLE, ale schemat który zamieściłeś nie otwiera się u mnie.

------

Nie otwiera się, bo po rozpakowaniu 0B. Nie chce się poprawnie rozpakować.
                Last edited by tytka; 11.06.2019, 09:55.

Skomentuj

dziękuje wszystkim za pomoc mam już wszystkie projekty potrzebne do zrobienia płytki :) na koniec wrzucę tu cały projekt razem z zasilaczem symetrycznym

Skomentuj

A skanu płytki ne chcesz? Mam akurat to zabezpieczenie wq domu

Skomentuj

już mam projekt cały płytki dzięki wszystkim za szybką pomoc i zaangażowanie

Skomentuj

Otworzyłem ten plik ze schematem na domowym kompie, udało się.
                        Taka uwaga na przyszłość, co do Eagle.
                        Przy tworzeniu schematu nie wszystkie połączenia wyszły, bo nie wszystkie linie trafiały w piny elementów (tylko zachodziły na nie, a nie łączyły się). Schemat rysowałeś na domyślnych ustawieniach Grid, ustawionych na 0.1 cala, warto przestawić to na 0.05 cala, wówczas łatwiej z tymi połączeniami.

Skomentuj

to już wiem teraz czemu nie wyszły połączenia

dzięki za uwagę

Skomentuj

Masz parę/naście niepodpiętych elementów. Wystarczy, że każdy przeklikasz i automatycznie się pojawi brakujące połączenie. Co do zmiany siatki to w schemacie bym z tym nie szalał. Co innego na PCB.
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Szaleć, to pewnie że nie, ale z własnego doświadczenia wiem, że 0.05 cala to zdecydowanie lepiej niż domyślne 0.1 cala.
                              Natomiast mniejszych wartości niż to 0.05 cala dla edycji schematów nie proponuję.

Skomentuj

Czaruję...
                              X