Czy ma ktoś gotową płytkę zabazpieczeń unizab1 chodzi mi o sam projekt ścieżek w eagle bede wdzięczny za podesłanie projektu w rar. Albo ktoś pomoże mi dokończyć moją płytkę w której jest sporo błędów a dopiero ucze się obsługi eagle i program nie zrobił poprawnie wszystkich połączeń ścieżek ze schematu
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zabezpieczenie głośników unizab1 pcb
Collapse
X
-
Schemat jest prosty. Narysuj jeszcze raz schemat w eaglu zrób dokładnie połączenia. Później sprawdź każdy element czy jest połączony (chwyć element i porusz nim sprawdzisz czy połączenia się poruszają razem z nim).
Później machnij płytkę. Rozmieśćvelementy jak w oryginalne to będzie łatwiej prowadzić ścieżki.
-
a nie mógłbyś kolego podesłać zdjęcia spodu płytki pomogłoby mi to w zrobieniu swojej
- - - - - aktualizacja - - - - -
unizab 2 poprawiony.7z
- - - - - aktualizacja - - - - -
dorzuciłem załącznik jak wygląda praca nad płytką jak sie nie bedzie otwierał to wrzuce jeszcze raz
Skomentuj
-
Otworzyłem ten plik ze schematem na domowym kompie, udało się.
Taka uwaga na przyszłość, co do Eagle.
Przy tworzeniu schematu nie wszystkie połączenia wyszły, bo nie wszystkie linie trafiały w piny elementów (tylko zachodziły na nie, a nie łączyły się). Schemat rysowałeś na domyślnych ustawieniach Grid, ustawionych na 0.1 cala, warto przestawić to na 0.05 cala, wówczas łatwiej z tymi połączeniami.
Skomentuj
Skomentuj