Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowa wzmacniacz

Panowie, polecicie dobre obudowy aluminiowe, najlepiej z radiatorami, coś na wzór modushop dissipante 3U, tylko w bardziej przyjaznej cenie z dalekiego wschodu lub innych źródeł? Trzeba wreszcie pochować wszystkie zabawki.
    Dzięki :)

Tak napiszę, jeśli myślisz o zamawianiu obudowy z aliexpress to jest to nie opłacalne. Niby ceny są atrakcyjne, ale po doliczeniu kosztów wysyłki jest to porównywalne z cenami z firmą którą wymieniłeś. W dodatku dochodzi jeszcze prawdopodobieństwo opłaty celnej,clo itd.
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Nie ma cła na elektronikę, tylko vat 23%, jeszcze mi się nie zdarzył.

Ale rzeczywiście po doliczeniu kosztów wysyłki nie bardzo sie to opłaca:
      US $72.97 20%OFF | case size:430*120*310mm BZ4312 Radiator aluminum amplifier chassis / Class A amplifier chassis /AMP case Enclosure DIY BOX
      https://s.click.aliexpress.com/e/cN4sqYfO
      Last edited by piotreq123; 04.08.2019, 21:08.

Skomentuj

Ja tam bym nie kupił obudowy z chin z innego powodu. Prawdopodobieństwo że przyjdzie cała i nieuszkodzona to jak zobaczyć dziewicę w sopocie :p czyli niemożliwe .

Skomentuj

E tam, bzdury piszesz. Kupowałem już różne, dziwne, duże rzeczy i wszystko było ok. Zwłaszcza jak leciało kurierem.

Skomentuj

To miałeś szczęście chyba bo po 1 chinole się do pakowania raczej nie przykładają a po drugie zobacz komentarze ludzi na Ali pod obudowami. Często piszą że coś uszkodzone przyszło.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
              Ja tam bym nie kupił obudowy z chin z innego powodu. Prawdopodobieństwo że przyjdzie cała i nieuszkodzona to jak zobaczyć dziewicę w sopocie :p czyli niemożliwe .
              kupowales kiedys z aliexpress? zglaszales spor? to jest lepsze niz allegro! :p

przykladowo dostalem koszulke nie w tym rozmiarze co zamawialem. zglosilem roszczenie o zwrot polowy kosztow (bo w kocu cos dostalem) i kolejnego dnia mialem kase u siebie

Skomentuj

Ja wiem jak wyglądają u nich spory . Chodzi mi o sam fakt że jest spore prawdopodobieństwo że jest uszkodzona. Poza tym na co komu taka pokiereszowana obudowa...tak tak wiem że była by za darmo :p .

Skomentuj

Niestety dla dużych i ciężkich obudów koszty wysyłki są spore i zwykle jedyna opcja to wysyłka kurierem DHL, UPS - a wtedy to niestety cło jest naliczane na 100% przez firmę kurierską.

Zamawiałem z aliexpress mniejsze obudowy i jeśli uwzględnić że są to gotowce z obróbką CNC frontu i tyłu to jeśli nam taki gotowiec podpasuje to jest to względnie opłacane, jednak dla większych, cięższych przesyłek już mija się z celem bo cło jest naliczane od całego koszt: towar + przesyłka. Często na alii jest tak że towar jest bardzo tani a kosz wysyłki wielokrotnie przekracza cenę towaru , no i ten sam towar możesz kupić na drugiej aukcji z "free shiping" ale cena jak na tej pierwszej z wysyłką.

Ogólnie modushop jest spoko cenowo, tylko kosztu "personalizacji" u nich to już przyprawia o zawrót głowy.

Najlepiej kupić w modushop ale obróbkę CNC zlecić gdzie indziej - wszystko oczywiście zależy co jest do roboty, ale niestety jakieś okienka pod wskaźniki, frezy pod gałki itd. to wychodzą drogo ...

Skomentuj

Dokładnie. Jest to nie opłacalne często a po 2 ciężka obudowa to ciężka wysyłka a wiadomo jak z ciężkimi wysyłkami kurierzy się obchodzą.

Skomentuj

A ja zamówiłem obudowę już ładny czas temu. I szczerze napiszę że pakowana była w takie grube pudło że w Polsce trudno takie dostać. Przyszła cała, nie porysowana itp. wysyłka DHL, koszt zabija, ale jeśli faktycznie jesteś w 100% pewny że DHL nie dowali CŁA to dziwne. Bo za pierdoły z ali shipping to wiem, ale DHL dowalić może zawsze...
                      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Czaruję...
                      X