Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL GTO 1202D jaki wzmacniacz 2019

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL GTO 1202D jaki wzmacniacz 2019

Cześć, dzień dobry, z góry przepraszam jeśli zamieszczam pytanie w nieodpowiednim dziale.

Jak w temacie, mam skrzynie basową z głośnikiem JBL GTO 1202D, i szukam wzmacniacza odpowiedniego do tego basu. Budżet... chciałbym jak najmniej wydać (wiem cebula )

Nie jestem mocny w tym temacie, trochę szukałem wiedzy w googlach, jednak nadal jest ona uboga. Prosiłbym o pomoc z waszej strony jeśli to możliwe.

Mogę mieć wzmacniacz Signat ONYX 2050, podłączyłem go w warunkach domowych z zasilacza komputerowego i grało (chyba) prawidłowo, tylko zastanawiam się czy jest on odpowiedni do tej skrzyni i czy nie spali mi się któraś rzecz po jakimś czasie. Testowałem go z jakieś 10-15min i wzmacniacz był ciepły, nie wiem czy tak powinno być, czy jest to normalne.

Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi i propozycje. Błagam bez hejtu, bo tak jak pisałem wcześniej, jestem amatorem w tym temacie.

Za ile możesz mieć tego signata?
    To bardzo słaby wzmacniacz. Określ jaki masz budżet na wzmacniacz to pomożemy.
    Kable już masz?

Skomentuj

Za 130 mogę mieć ten wzmacniacz. Budżet do 200-300, jeśli coś w ogóle znajdę, oczywiście nie szukam na siłę nowego, aczkolwiek tą sigmę mogę mieć nowa w tej kwocie. kabli nie mam jeszcze, na razie chciałem się zorientować jak sprawa będzie wyglądać ze wzmacniaczem.

JBL CS 60.2 ten też będzie słaby tak domniemam, prawda ??

Jakbym mógł prosić o wskazówki na co patrzeć, bo nie bardzo wiem na co mam zwracać uwagę. Na głośniku jest że do 300 W a szczytowo 1200W i nie wiem czym się kierować.
      Last edited by glownymarian; 07.09.2019, 10:31.

Skomentuj

Poszukaj wzmacniacza dwu kanałowego który będzie miał 300-400W/4ohm w mostku.
        Odezwij się na PW. Mam taki wzmacniacz w Twoim budżecie.
        Axton C400x2

Skomentuj

PIONEER GM-A3602, JVC KS-AX202 a te byłby odpowiednie ?
          Last edited by glownymarian; 07.09.2019, 11:21.

Skomentuj

Czytasz ze zrozumieniem?
            Zwróć uwagę jaką ma moc ten pionek.

Skomentuj

Link do danych, które są potrzebne do prawidłowej (wg. producenta) pracy tego suba:
              http://www.stereoauto.it/manuali/car...20gto1202d.pdf
              Masz dane skrzyni zamkniętej i z portem b-r.
              Kalkulatory do przeliczania jednostek są dostępne w sieci.
              Dodam kalkulator do przeliczenia między innymi portu b-r... bo może być potrzebny :
              https://www.excursion-audio.pl/tsp/support.html

Patrząc na wzmacniacz patrz na parametr opisany jako Power rms/Continuous power output/Power Output i.t.p.
              Parametry okraszone słowem Max lub Maximum nie powinny Ciebie interesować.
              Dla dwu kanałówki odczytujesz moc opisaną wspólnie ze słowem Bridge (mostek) lub 1 channel.
              W mostku minimum 300W - może być nieco więcej.
              Propozycja Kolegi @Adzik94 powyżej jest odpowiednia:

Axton Impact C400x2
              2 x 100W @ 4 ohms
              2 x 120W @ 2 ohms
              1 x 300W @ 4 ohms bridged
              Damping Factor: 250
              Freq. Response: 10Hz ∼ 30kHz
              Fuse: 30A

PS. Przy okazji masz link do stronki z fotami i ogólnymi parametrami wzmacniaczy:
              http://www.maxdat.eu/_car%20amplifie...ifiers2_a.html
              Last edited by grzeczny_52; 07.09.2019, 16:36.

Skomentuj

Czaruję...
              X