Witam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad skompletowaniem stereo. Budżet jest ograniczony wiem :( Wiem również że jest mnóstwo tego typu tematów i już od jakiegoś czasu przeszukuję sieć w celu odpowiedzi na moje pytania i dlatego też zakładam nowy temat. Co roku pojawiają się nowe konstrukcje i pomysły. Myślę, że temat będzie pomocny nie tylko dla mnie. Swego czasu posiadałem wzmacniacz Denon pma 860 wraz z 4 kolumnami z giełdy :lol: 2x podstawki 3 drożne stare niemieckie kolumny nie pamiętam marki oraz 2x monitory Aiwa. Jednym słowem takie łubudubu za nieduże pieniądze. Nie jestem audiofilem. Wystarczającą jakością dźwięku dla mnie są słuchawki Koss Porta Pro. Jako źródło dźwięku służyć będzie laptop. Nie chciałbym popadać w skrajności dlatego budżet ustanowiłem na 1000 zł. Lubie brzmienie lekko ocieplone. Pokój 13 m2. Postanowiłem kupić wzmacniacz używany tranzystorowy a do tego zrobić kolumny DIY z gotowego projektu SB26STC-C000-4 + SB13PFCR25-08 - projekt by Tatami Audio & DIY Spot. Cały zamysł opiera się o powrót do domu z pracy i spędzeniu czasu wolnego na przyjemnym słuchaniu muzyki oraz oglądaniu filmów w domowym zaciszu :cool: Moje typy wzmacniaczy :
-Denon pma 560/860
-NAD 3240PE
-Cambridge Audio a5
-Pioneer a400x
-Ostatnia opcja chodząca po mojej głowie to nowe chińskie wzmacniacze w klasie D. Może w tym budżecie bedzie to optymalne rozwiązanie?
Pytanie w tym wątku dotyczy również kolumn. Czy wybór kolumn z tego projektu w tych pieniądzach to najlepsze rozwiązanie ? Może zakup używanych kolumn typu:
-Ifinity Sm 80/112
-Diora Polaris
Bądź wybór innego projektu DIY będzie bardziej odpowiednie?
-Denon pma 560/860
-NAD 3240PE
-Cambridge Audio a5
-Pioneer a400x
-Ostatnia opcja chodząca po mojej głowie to nowe chińskie wzmacniacze w klasie D. Może w tym budżecie bedzie to optymalne rozwiązanie?
Pytanie w tym wątku dotyczy również kolumn. Czy wybór kolumn z tego projektu w tych pieniądzach to najlepsze rozwiązanie ? Może zakup używanych kolumn typu:
-Ifinity Sm 80/112
-Diora Polaris
Bądź wybór innego projektu DIY będzie bardziej odpowiednie?
Skomentuj